Mali princ


Biciklistički maratonac R.Gvozdenović U utorak 22.07.2008. Udruga "Mali princ" dočekala je biciklističkog maratonca Ratka Gvozdenovića i time podržala Humanitarni biciklistički maraton "Život je lijep" kojeg je pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske kako bi na jedinstven način ukazala na problem nedostatka smještaja teško oboljele djece i njihovih roditelja prilikom njihova liječenja u zagrebačkim bolnicama. Problem je to djece iz čitave RH koja svakodnevno dolaze na liječenje u zagrebačke bolnice koje njihovim roditeljima ne osiguravaju adekvatan smještaj da budu uz njih...

Svečani doček maratonca Ratka Gvozdenovića ispred Naftalana u Ivanić-Gradu organizirala je Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada. Dočeku su se uz članove Udruge "Mali princ" odazvali i članovi Biciklističkog kluba Ivanić koji su time pokazali svoju spremnost za podržavanje humanitarnih projekata i senzibilizaciju za stvarne probleme s kojima se susreću pojedini članovi naše zajednice.

Ratko Gvozdenović je rekreativac i branitelj koji se 30. lipnja ove godine odlučio na vožnju humanitarnog biciklističkog maratona "Život je lijep". Inače, Ratko vozi maratone nazvane "Ratkov napor za bolje sutra" iz humanitarnih razloga - da pomogne siromašnoj, bolesnoj i napuštenoj djeci diljem Hrvatske.

Ratka Gvozdenovića je na Humanitarni biciklistički maraton "Život je lijep" kojeg je vozio od 30.lipnja do 27. srpnja ove godine kroz više od 80 gradova diljem Hrvatske, dijelom Slovenije i dijelom BiH, potakla Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske koja se u sklopu svojeg projekta "Život je lijep" zalaže za kupnju i uređenje prihvatnog centra u blizini KBC Rebro, namijenjenoga roditeljima djece oboljele od teških malignih bolesti, a koja se liječe u toj bolnici.

Problem neosiguranog smještaja roditelja teško oboljele djece koja iz čitave Hrvatske svakodnevno dolaze na liječenje u zagrebačke bolnice sa sobom nosi nemogućnost roditelja da budu uz svoje dijete u trenucima kad je to djetetu najpotrebnije. Kupnjom stambenog prostora, roditeljima s prebivalištem izvan Zagreba ( posebice onim roditeljima koji si financijski ne mogu priuštit plaćanje smještaja po hotelima) osigurao bi se smještaj u Zagrebu za vrijeme liječenja njihova teško oboljelog djeteta. kao što pokazuju i istraživanja, oboljela djeca mnogo lakše podnose liječenje i boravak u bolnici kada imaju roditleja uz sebe.

Kako se članovi Udruge "Mali princ" susreću sa istim i sličnim problemima, Udruga "Mali princ" je spremno podržala ovu akciju.

Pozdravne riječi maratoncu Ratku Gvozdenoviću uputili su Ankica Janković ispred Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada, Anica Crnila ispred Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, Dubravko Pavković ispred Udruge "Mali princ" i Ankica Pribanić u ime Andreje Belić, aktivne članice Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske i Udruge "Mali princ". Okupljene je pozdravio i sam maratonac Ratko Gvozdenović, u svom govoru posebno se osvrčući na problem nerazumijevanja i dvostrukih maski koje postoje u društvu, a koje je imao prilike i sam susresti na trgovima i ulicama gradova vozeći maraton. Izonva ga iznenađuje ljudska grubost i hladnoća. Pozvao nas je sve da se zamislimo i otvorimo srce najranjivijima - teško oboljeloj djeci koja se u ovim trenucima liječe negdje na odjelima zagrebačkih bolnica bez blizine i toplog zagrljaja svojih roditelja.

Uz svečani doček i tiskovnu konferenciju za novinare, Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada organizirala je maratoncu Ratku Gvozdenoviću besplatni smještaj u lječilištu Naftalan, te sve specijalističke tretmane potrebne za prikupljanje snage za daljnje biciklističke rute. Maraton je Ratko Gvozdenović nastavio u srijedu 24.srpnja u smjeru Bjelovara i Daruvara, a završio ga u nedjelju. 27. srpnja u Belom Manastiru od kud je i krenuo, nakon prevaljenih 4000 km.

Pozivaju se svi koji mogu pomoći projekt "Život je lijep" da uplate novčanu donaciju na žiro-račun otvoren u Zagrebačkoj banci broj: 2360000-1101874242 s pozivom na broj 02 150208 ili da pomognu pozivom na Otvoreni humanitarni telefon 060 888 202.

Cijena poziva 3,66 kn sa fiksne linije i 4,77 kn sa mobilne linije.

(Više o projektu "Život je lijep" i o tijeku maratona možete pročitati na stranicama Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske.)

Facebook podijeli