Mali princ


Udruga „Mali princ“ je započela  s edukativnim radionicama u sklopu projekta „RINGIŠPIL: prihvaćanje različitosti kroz učenje i igru- faza II.“ koji za opći cilj ima promicanje socijalne uključenosti i jednakopravnosti djece s teškoćama u razvoju u odgojno- obrazovne ustanove. Prve edukativne radionice za roditelje su se odvile u Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka i u Dječjem Vrtiću Ivanić- Grad, a sada nastavljamo s radionicama u Dječjem vrtiću Roda, Dječjem vrtiću Proljeće Kloštar Ivanić i Dječjem vrtiću Križ.

Prve radionice su se odvijale u vrlo pozitivnoj i emotivnoj atmosferi i nadamo se da će se i ostale radionice tako nastaviti.

Uz pomoć roditelja djece s teškoćama, ostalim roditeljima smo predstavili osobne priče i primjere iz svakodnevnog života obitelji s djecom s teškoćama, neugodna iskustva s  kojima se oni susreću i kako se oni u tim trenutcima osjećaju. U želji da im damo primjere iz što više perspektiva zamolili smo osobe s invaliditetom da s nama podijele priče o svom iskustvu kroz školovanje, na što su sudionici na radionicama reagirali vrlo emotivno ne krijući svoju iznenađenost zbog dotadašnje nesvjesnosti da se takve situacije događaju u našoj lokalnoj zajednici. Na prvoj radionici je s nama sudjelovao i naš stručni suradnik Juraj koji je sudionicima ispričao svoju priču, pa su tako sudionici imali priliku uživo poslušati s čime se djeca s teškoćama moraju nositi u odgojno- obrazovnim ustanovama. Na Jurinu priču su svi emotivno reagirali.

Veselimo se nastavku provedbe ovog projekta i još jednom zahvaljujemo svim partnerima i sudionicima koji sudjeluju u projektu.

Facebook podijeli