Mali princ


Slika U organizaciji Društva tjelesnih invalida Zagreb već jedanaestu godinu zaredom održao se Festival jednakih mogućnosti – tradicionalna međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom zajedno s drugim glazbeno – scenskim i likovnim umjetnicima. Festival se održao na Trgu bana Jelačića u Zagrebu od 22.05.2012. do 24.05.2012., a nastupalo je preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva. Poruka koju ova manifestacija šalje je jasna – unatoč svojem oštećenju osobe s invaliditetom mogu stvarati i raditi poput drugih građana! Invalidnost nije isto što i nesposobnost!

Festival jednakih mogućnosti sastoji se od glazbeno – scenskog, likovnog, filmskog, edukacijsko – rekreacijskog i sportskog programa. U filmskom programu prikazivali su se dokumentarni filmovi o životu i radu osoba s invaliditetom. U sklopu edukacijsko – rekreacijskog programa održavale su se igre mobilnosti kojima se željelo pokazati na koje sve poteškoće osobe s invaliditetom nailaze prilikom kretanja. U sklopu likovnog programa održala se Urbana izložba likovnih radova 60 umjetnika s invaliditetom.

{mosimage} Udruga «Mali princ» ove je godine po prvi puta sudjelovala na Festivalu jednakih mogućnosti. Članovi i volonteri Udruge, u sklopu likovnog programa, predstavili su radove koje izrađuju na kreativnim radionicama. Također, zainteresiranima su predstavili rad i aktivnosti Udruge.

Budući da je našoj Udruzi ovo bilo prvo sudjelovanje na Festivalu jednakih mogućnosti naišli smo na veliku podršku sudionika, volontera i organizatora Festivala.

Veselimo se sljedećem susretu dogodine!

Facebook podijeli