Mali princ


Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva pripremila je kratki video pod nazivom „Djeca znaju: klimatske promjene su ozbiljna stvar!“, kao koordinator Hrvatske mreže za suradnju na Euro – Mediteranu. Video je pripremljen u okviru Zaklade Anna Lindh – ALF, u suradnji s članicama Hrvatske mreže.

Usmjeren je na UN – ov cilj: „Cilj 13. Poduzeti hitne akcije u borbi protiv klimatskih promjena i njihovih posljedica“, u sklopu kojeg su obuhvaćene teme poput podizanja svijesti o ublažavanju klimatskih promjena, te smanjenja njihovog utjecaja.

Ciljna skupina ove aktivnosti su najviše djeca i mladi, te se video prikazuje učenicima i učenicama, u suradnji s nekoliko škola u Republici Hrvatskoj. Svrha prikazivanja videa je poticanje njihovog intenzivnijeg osvještavanja problema povezanih s klimatskim promjenama i zaštitom okoliša, odnosno usvajanju navika koje će pomoći u očuvanju prirode, uštedi energije i stvaranju zelenih alternativa.

Članovi Udruge „Mali princ“ školske dobi, koji pohađaju lokalne osnovne škole, također su se uključili u ovu akciju. Kroz aktivnost Pomoć u učenju, pogledali su video, te su sa izvoditeljicama o istom porazgovarali, ali i izradili crteže na tu temu. smiley

Kako je to izgledalo i što su odlučili nacrtati pogledajte na priloženim slikama, a ukoliko želite pogledati video stavljamo i link: https://vimeo.com/691753701

Facebook podijeli