Mali princ


Slika Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih početkom godine raspisala je pozivni natječaj kojem je cilj bio podići razinu održivosti udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj i područnoj razini kroz sustavnu financijsku i stručnu podršku stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju usmjerenom krajnjim korisnicima – osobama s invaliditetom.

Institucionalna podrška predstavlja specifičan dio Programa financijskih oblika podrški Nacionalne zaklade kojom se ciljano ulaže u organizacijski razvoj ili stabilizaciju udruga. Konkretno, svrha ovog oblika podrške nije dobivanje financijske potpore za provedbu projekata/programa već se podrška dobiva za daljnje djelovanje udruge i obavljanje njene osnovne djelatnosti, tzv. hladni pogon.

Natječaj za dodjelu institucionalnih podrški za stabilizaciju i/ili razvoj udruge provodio se u dva dijela. U prvom dijelu natječaja sve zainteresirane udruge osoba s invaliditetom koje su zadovoljavale propisane uvjete natječaja mogle su se prijaviti za dobivanje institucionalne podrške. Drugi dio natječaja započeo je izborom užeg kruga udruga, a u koji su ušle udruge procijenjene s najvišim brojem bodova. Stručna služba Nacionalne zaklade i Ministarstva socijalne politike i mladih zatim je provela vrednovanje programskog djelovanja i financijskog poslovanja udruga koje su ušle u uži krug za odobravanje institucionalne podrške.

Udruga „Mali princ“ zadovoljavala je sve propisane uvjete te se javila na natječaj za dodjelu institucionalnih podrški. Nakon što je Udruga izabrana u uži krug stručna služba Nacionalne zaklade i Ministarstva socijalne politike i mladih posjetila je prostorije „Malog princa“ te provela vrednovanje programskog djelovanja i financijskog poslovanja. Predstavnike Nacionalne zaklade i Ministarstva upoznali smo s radom Udruge, projektima koje provodimo te financijskim poslovanjem Udruge.

Upravni odbor Nacionalne zaklade na svojoj sjednici održanoj 10. svibnja 2013. godine odobrio je institucionalnu podršku udruzi „Mali princ“.

Ovom podrškom omogućen je nastavak zapošljavanja stručne djelatnice Udruge (voditeljica stručne službe). Također, osigurana su sredstva za stručnog suradnika za grafičke usluge u području vidljivosti Udruge u javnosti, usluge komunikacije (telefon, mobitel, poštanski troškovi), uredski materijal, bankovne troškove, usluge knjigovodstvenog servisa, nabavu opreme (fotoaparat) te za troškove službenih putovanja za članove, zaposlenike i stručne suradnike Udruge.

Institucionalna podrška od velikog nam je značenja za daljnji razvoj aktivnosti Udruge stoga smo izuzetno ponosni na pozitivne rezultate ovog natječaja .

 

{mosimage} {mosimage}

Facebook podijeli