Mali princ


Udruga „Mali princ“ od samih početaka djeluje u korist stvaranja okoline pristupačne osobama s invaliditetom koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica. Od 2007. godine započeli smo s uklanjanjem arhitektonskih barijera te uređivanja i poštivanja parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom u sklopu aktivnosti „Mobilnost i arhitektonske barijere“. Provođenjem ove aktivnosti dosad su ostvareni brojni pozitivni rezultati kako bi osobe s invaliditetom mogle što lakše i jednakopravno sudjelovati u svojoj lokalnoj zajednici.

Obilježena su parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom na području Ivanić-Grada oznakom „Ako ste uzeli moje mjesto hoćete li i moj invaliditet“, povećao se broj parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom, spušteni su rubnjaci na nogostupima, ugrađen je lift u Osnovnoj školi Đuro Deželić, izgrađena je pristupna rampa na ulazu u dvoranu Srednje škole „Ivan Švear“ itd. Radom Udruge na uklanjanju arhitektonskih barijera, lokalna zajednica je postala ravnopravna za život i sudjelovanje svih svojih građana i stanovnika, bez obzira na invaliditet i razvojne teškoće.

Na taj način, Udruga ostvaruje i neke od svojih temeljnih ciljeva prema Statutu, obavljajući djelatnosti poticanja pravnih i fizičkih osoba na prilagođavanje postojećih javnih i poslovnih objekata i površina te poštivanje zakonskih normi prigodom izgradnje novih objekata koji se koriste u javne i poslovne svrhe, a u cilju uklanjanja arhitektonskih barijera i omogućavanja mobilnosti i pristupačnosti.

Prilikom procjene aktualne problematike važna nam je suradnja s našim članovima i građanima, koji su aktivno uključeni u stvaranje ideja za podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom, te pozivamo sve građane u našoj lokalnoj zajednici da reagiraju ukoliko uoče nepravilnosti odnosno djelovanje koje nije u skladu s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (NN 78/2013), koji možete pogledati na LINKU: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_06_78_1615.html, kako bismo uklanjanjem arhitektonskih barijera omogućili optimalnu uključenost osoba s invaliditetom u lokalnu zajednicu.

U skladu s tim, pozivamo sve zainteresirane građane da se uključe u našu aktivnost „Mobilnost i arhitektonske barijere“ te da nam pošalju svoje prijedloge oko uklanjanja arhitektonskih barijera na području grada Ivanić-Grada, te općina Kloštar Ivanić i Križ kako bismo ih dodali na našu listu prijedloga te ih proslijedili nadležnim tijelima, kako bi se građani s invaliditetom i smanjene pokretljivosti neometano kretali ulicama našeg Grada.

Sve prijedloge ili upite možete nam javiti u Stručnu službu Udruge na e-mail info@mali-princ.hr ili na broj 01/2829-033, radnim danom od 9.00 do 17.00 sati.

HVALA!

 

Facebook podijeli