Mali princ


Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Ivanić-Grada, održanoj 7. lipnja 2019. u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić-Gradu, Udruga „Mali princ“ dobila je Godišnju nagradu Grada, javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkoj ili pravnoj osobi za doprinos i postignuće od iznimnog značaja za Grad Ivanić-Grad. Nagrade Grada dodjeljuju se za najviše zasluge u promicanju ugleda i imena Grada. Iznimna nam je čast što smo imali priliku preuzeti ovu Nagradu, kao potvrdu našeg dugogodišnjeg uspješnog rada i zalaganja za prava i potrebe djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u našoj lokalnoj zajednici.

 

Neprofitna organizacija Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ već dugi niz godina prepoznata je u svojoj lokalnoj zajednici kao pružatelj kvalitetnih socijalnih usluga u području skrbi i brige o najosjetljivijim skupinama društva. Udruga brine o pravima i potrebama djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, pružajući besplatne terapijske aktivnosti, edukacije, kvalitetno provođenja slobodnog vremena i stvarajući preduvjete za uspješnu integraciju i školovanje. Tijekom svoga djelovanja, Udruga je ostvarila značajna postignuća na području socijalnih djelatnosti te stvorila povjerenje, stručnost i kontinuitet pružanja usluga, uz inovativnost i usklađivanje ka najvišim licenciranim standardima u području svoga djelovanja.

U Udruzi radi interdisciplinaran tim stručnjaka, kako bi se problematika osoba s invaliditetom obuhvatila iz različitih perspektiva i pružila sveobuhvatna skrb i podrška. Stručnu službu vodi magistra psihologije, a terapeutske aktivnosti provode stručni suradnici radni terapeut, fizioterapeut, logoped, učitelj, uz podršku volontera i studenata pomagačkih i društveno-humanističkih zanimanja, iz područja socijalnog rada, socijalne pedagogije, predškolskog odgoja, edukacijsko-rehabilitacijskog  usmjerenja. Udrugom upravlja Predsjedništvo, Nadzorni odbor i Skupština. Predsjednik Udruge u mandatu je Dubravko Pavković, a dopredsjednik Čedomir Kušar. Članovi upravljačkih i izvršnih tijela čine roditelji djece s teškoćama u razvoju, koju svoju funkciju obnašaju na volonterskoj bazi. Nesebično, bez ikakvih materijalnih ni financijskih naknada za uzvrat za bilo koju aktivnost, daju svoje vrijeme, znanje i iskustva u svrhu poboljšanja uvjeta života osoba s invaliditetom.

Kvalitetna suradnja, temeljena na međusobnom razumijevanju, uvažavanju i podršci, omogućila je temelje za sve prijašnje i buduće uspjehe u radu za dobrobit osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici.

Kroz rad, aktivnosti i usluge koje provodi Udruga „Mali princ“, lokaln

a zajednica prepoznata je kao mjesto kvalitetnog odrastanja, razvoja i mogućnosti za ostvarivanje prava i potreba svojih najranjivijih skupina. Uz suradnju Udruge, stvoren je model skrbi o osobama s invaliditetom koji omogućava prostornu i financijsku dostupnost najpotrebnijih terapija i usluga za obitelji koji imaju djecu s teškoćama u razvoju. Uvođenjem inovativnih metoda asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije, lokalna zajednica bila je među prvima koji su imali mogućnost ponuditi svojim građanima visokokvalitetne i inovativne usluge, bez obzira na stupanj i teškoću invaliditeta. Svojim radom i djelovanjem, Udruga je omogućila otvaranje brojnih radnih mjesta, čime je pružena mogućnost mladima za rad i ostanak u svojoj lokalnoj zajednici i pozitivan doprinos demografskoj i socijalnoj politici zajednice.

Zahvaljujemo svima koji su nas pratili na našem putu od prvih koraka, pa sve do današnjih aktivnosti, koji su nam podrška na bilo koji način i koji prepoznaju naš rad i trud. Za sve naše građane u lokalnoj zajednici i šire, naše volontere, partnere, suradnike, donatore, zaposlenike, roditelje, djecu i osobe s invaliditetom – najveće HVALA, svi ste Vi dio ove Nagrade! Želimo nam svima još puno zajedničkih uspjeha i postignuća u borbi za naše najosjetljivije skupine u društvu.

(Foto: Grad Ivanić-Grad)

Facebook podijeli