Mali princ


Uz obilje smijeha, pozitivne energije i dječje igre uspješno je održan 3. Festival igračaka, a posebnost ovogodišnjeg Festivala bila je i Burza igračaka, u kojoj je sudjelovala naša Udruga „Mali princ“.

Dana 21. i 22.05.2016. u Ivanić-Gradu održan je 3. Festival igračaka, jedino događanje u Hrvatskoj i regiji koje je u potpunosti posvećeno dječjoj igri, igračkama i zabavi. Ovogodišnji Festival održan je pod sloganom „Igra nikad ne umara“, a obuhvaćao je radionice, izložbe, igraonice, predstave, pjesmu, ples te obilje igračaka i različitih igara koje su razveselile sve prisutne. Posjetitelji su mogli uživati u bogatom programu i raznolikim sadržajima, a jedna od najatraktivnijih novosti na ovom Festivalu bila je Burza igračaka, jedinstveni projekt osmišljen s ciljem poticanja razmjene i ponovne upotrebe starih igračaka.

Edukativno-humanitarni projekt „Burza igračaka“, kojim se želi potaknuti razmjena i ponovna upotreba igračaka, osmišljen je u suradnji organizatora Festivala igračaka i gradske komunalne tvrtke Ivakop, a u realizaciju projekta uključena je i naša Udruga "Mali princ". Ideja projekta je poticanje svijesti o ponovnoj upotrebi starih predmeta odnosno igračaka koje su posjetitelji mogli donijeti na štand te u zamjenu uzeti neku drugu igračku koju je netko ostavio ili jednostavno donirati svoje igračke koje su prerasli našoj Udruzi „Mali princ“ te na taj način razveseliti članove i djecu naše Udruge. Odaziv i zainteresiranost za ovakvu vrstu aktivnosti bila je zaista velika, a osmijeh na dječjem licu prilikom darivanja i razmjene igračaka najviše govori o uspješnosti cijelog projekta. Svatko je pronašao ponešto za sebe, a darovane igračke bit će podijeljene članovima naše Udruge. Projekt Burza igračaka i rad naše Udruge podržao je i poznati pjevač Luka Nižetić, koji je svojim nastupom razveselio sve prisutne na Festivalu igračaka.

Osim toga, naša Udruga na Festivalu igračaka predstavila je i svoje likovne radove izrađene u sklopu kreativnih radionica uz pomoć naših vrijednih članova, volontera i školaraca.

Ovim putem zahvaljujemo svim posjetiteljima, djeci i njihovim roditeljima, organizatorima, suradnicima, volonterima, našim članovima te svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnom ostvarivanju Festivala i Burze igračaka te na taj način podržali rad naše Udruge „Mali princ“.

 

Facebook podijeli