Mali princ


Ovaj vikend bio je prepun događanja, emocija i pozitivne energije. Udruga „Mali princ“ sudjelovala je na 5. Festivalu igračaka, koji je održan 19. i 20.5.2018. u Ivanić-Gradu. Festival je posjetilo preko 15 tisuća roditelja i djece koji su mogli sudjelovati na raznim natjecanjima, radionicama, igraonicama, te razgledati štandove s izloženim proizvodima i igračkama. Među njima se našao i naš štand s predmetima koje izrađuju članovi Udruge uz pomoć volontera i zaposlenika Udruge. Bilo je tu kutijica za nakit, ogrlica, narukvica, te okvira za slike. 

Ovom prigodom izložili smo i okvire koje smo izradili na kreativnoj radionici „Da mi je zlatna ribica“ u sklopu projekta „I ja imam svoje ja – faza II“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku, na kojoj su sudjelovali i učenici Srednje škole Ivan Švear sa socijalnom pedagoginjom i učiteljicom, direktorica i zaposlenik tvrtke Ivakop, te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad.

      U sklopu Festivala odvijale su se mnoge igraonice i radionice kao što su: „Mala vatrogasna olimpijada“, „Izložba lego kreacija“, „Radionica izrade avio modela“, „Burza igračaka“, i sl. Održana su se i neka natjecanja kao npr.„Alka na tatinim leđima“, na kojoj su sudjelovale i članica Udruge Lana i volonterka Petra, i pritom se odlično zabavile. Posjetitelji su mogli pogledati i glazbeni program dječjih zborova. Poseban gost u žiriju na natjecanju dječjih zborova bila je pjevačica Lana Jurčević koja je nakon proglašenja najboljih i zapjevala. Djeca su bila oduševljena te su zaplesala, ali i zapjevala s Lanom. Pjevačica nas je posjetila i na našem štandu, te vrlo rado prihvatila poziv da se s nama slika. Posjetio nas je i poznati zagrebački glumac Kristijan Ugrina, ali i urednica i voditeljica emisije „Normalan život“ o osobama s invaliditetom na HRT-u, Ana Tomašković, a prilog će biti prikazan ovoga vikenda u emisiji na HRT 4.

   Vikend nam je uljepšala i „Utrka dobrih želja“ Cross hill run, u općini Križ,  na kojoj su sudjelovali predsjednik Udruge Dubravko Pavković i Voditeljica programa i projekata Srđana Šimac. Utrku smo posvetili našem dragom članu Udruge, Leonu, koji je ovaj vikend proslavio svoj 18. rođendan. Želimo mu sretan rođendan od cijele ekipe Udruge!

 

 Nakon uspješnog vikenda prepunog pozitivnih događanja, zahvaljujemo organizatorima Festivala igračaka: Udruzi Tetragon, Tvornici smijeha, Turističkoj zajednici Ivanić-Grada, te gradu Ivanić-Gradu što su nam omogućili da i ove godine sudjelujemo na Festivalu igračaka i predstavimo se kroz svoje radove. Od srca zahvaljujemo na pomoći i svim našim volonterima, zaposlenicima i predsjedniku Udruge, koji su pomagali oko organizacije, izrade kreativnog materijala i predstavljali našu Udrugu na najbolji mogući način. Ponosni smo na sve vas! Također zahvaljujemo i svim posjetiteljima i gostima na našem štandu, uz pomoć kojih smo skupili 570 kuna donacija za Udrugu.

Autor: Vlatka Richter

Facebook podijeli