Mali princ


Slika Da je subota, 17.12.2011., bila dan kad su građani naše lokalne zajednice mogli učiniti dobro djelo i uljepšati nekome božićne blagdane svakako dokazuje velik odaziv posjetitelja na dvije humanitarne akcije koje su se toga dana održale u Ivanić Gradu. Jedna od njih imala je veliku važnost za našu Udrugu – humanitarna košarkaška utakmica «Derbi darivanja» koja se održala u športskoj dvorani «Žeravinec» od 18:00 do 20:00 sati.

Građani Ivanić Grada otvorili su svoja srca za prinčeve i princeze, čemu najbolje svjedoči izuzetno velik broj posjetitelja na humanitarnoj utakmici. Vrijedni volonteri Udruge prije početka utakmice građane su informirali o problematici, potrebama i pravima djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom te dijelili promotivne materijale Udruge. Posjetitelji su također mogli razgledati i kupiti radove koje članovi i volonteri Udruge izrađuju na kreativnim radionicama – kuglice, božićne čestitke, kutijice za nakit, svijećnjake i sl. te kalendare koje su djeca izradila na informatičkim radionicama. Ipak, najveće zanimanje posjetitelji su pokazali za majice s natpisom «Malog princa» i PROam košarkaške lige Sjever, te sponzora događanja Grada Ivanić Grada. Prije samog početka utakmice par riječi o Udruzi rekli su Dubravko Pavković, predsjednik Udruge i Andrea Lončarek, voditeljica stručne službe. Slijedila je «Topla košarkaška božićna priča» koju je napisao jedan od organizatora događaja, Zoran Kordić. Priča koja je mnogima izmamila suze govori o našoj članici koja boluje od cerebralne paralize, no to je ne sprečava da zaigra košarku, njen omiljeni sport. Igrači su spomenutoj djevojčici poklonili košarkašku loptu sa njihovim potpisima, a njen osmijeh svima je govorio koliko je tim potezom iznenađena.

Kako su sami igrači rekli, rezultat utakmice zapravo nije ni bitan jer su glavni pobjednici te večeri bili članovi «Malog princa».

PROam košarkaškoj ligi Sjever i posjetiteljima «Derbija darivanja» zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći i podršci koju su nam dali te time doprinijeli radu naše Udruge i pomaganju djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Želimo Vam da i dalje ostanete plemenita i otvorena srca za najranjiviju populaciju našeg društva, djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Humanitarnu utakmicu popratila je i NET televizija, a prilog možete pogledati ovdje.

Također, očekujemo službene fotografije koje ćemo objaviti u našoj galeriji.

Facebook podijeli