Mali princ


Slika Već pune tri godine traje prijateljstvo članova Udruge „Mali princ“ i PROam lige Zagreb. U subotu, 28.12.2013. ponovno smo se okupili u Sportskoj dvorani Žeravinec u Ivanić Gradu na sada već tradicionalnom, trećem Božićnom košarkaškom derbiju za Udrugu roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ

Košarkaši PROam lige Zagreb prepoznali su rad „Malog princa“ kao izuzetno važan za našu lokalnu zajednicu. Udruga uspješno djeluje od veljače 2007. godine. Svojim kvalitetnim programima i projektima Udruga već dugi niz godina brine o poboljšanju kvalitete života djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom te njihovih obitelji.

Slika Stoga već treću godinu zaredom PROam liga Zagreb organizira Božićni košarkaški derbi s ciljem promocije rada i aktivnosti ivanićgradske udruge. Ne smijemo zaboraviti na onaj važan dio – Božićni derbi humanitarnog je karaktera te se prikupljene donacije prosljeđuju Udruzi za njen razvoj. U 2011. godini prikupljena sredstva donirana su za potrebe članova Udruge, 2012. su od prikupljenih sredstava kupljene šine za invalidska kolica dok su ove godine sredstva namijenjena za provedbu radne, fizikalne i govorne terapije te pomoći u učenju u kući članova.

Božićni košarkaški derbi započeo je u 18:00 sati. Nakon uvodne riječi voditelja Ivana Vukovića prisutne je pozdravio predsjednik Udruge, gosp. Dubravko Pavković. Posjetiteljima je zahvalio na podršci koju su Udruzi ukazali svojim dolaskom.

Ove godine na Božićnom košarkaškom derbiju pod motom „Radost loptanja pod obručima za pomoć drugima!“ svoje snage odmjerili su PROam liga Zagreb i KK Ivanić B liga – Centar.

U zabavnom dijelu programa oduševili su nas nastupi Plesnog centra Karizme i Udruge za ples i rekreaciju „Z Step“.

Slika Plesni centar „Karizma“ već dugi niz godina u Ivanić Gradu nudi razne plesne sadržaje za djecu, mlade i odrasle. Cilj plesnog centra je motivirati građane, posebice djecu i mlade, na bavljenje plesom kao vrstom rekreacije i zabave i kvalitetnim provođenjem slobodnog vremena. Kroz ritmiku, balet, hip hop, zumbu, latino američke i standardne plesove mnogi su započeli svoje plesno iskustvo i zaljubili se u ples. Plesni centar Karizma djeluje pod vodstvom Lejle Nevžala Bjedov.

Povijest rekreacije u Križu i Popovači (aerobic, step, sensuall, bootcamp i zumba) započinje 2004. godine. Posljednje 4 godine rekreiramo se i u Ivanić Gradu. Na Božićnom košarkaškom derbiju predstavila se ZUMBA grupa Udruge za ples i rekreaciju „Z Step“ pod vodstvom Kristine Perestegi. Slika

Prije same utakmice posjetitelji su imali prilike vidjeti nastup Plesnog centra Karizma - plesačica ritmike i baleta u dobi od 6 do 8 godina.

Plesni centar Karizma nastupao je u poluvremenu s dvije koreografije – MTV dance grupa koju čine polaznici od 8 do 14 godina te HIP HOP skupina.

Između četvrtina imali smo priliku vidjeti dvije koreografije Udruge za ples i rekreaciju „Z Step“.

Po završetku utakmice slijedila je zajednička fotografija košarkaša te članova i volontera udruge „Mali princ“ čime smo obilježili kraj još jednog prekrasnog druženja.

{mosimage}

Ovim putem od srca zahvaljujemo svima koji su posjetili ovogodišnji Božićni derbi i malom donacijom podržali rad udruge „Mali princ“!

Facebook podijeli