Mali princ


Nakon što smo se veselili uz tragove svetoga Nikole, već nam je novi, isto tako omiljeni nam lik zakucao na vrata. Udruga Mali princ ovih je dana bila puna prelijepih događanja koja su posebno razveselila naše najmlađe članove, a mali prikaz najljepših trenutaka donosimo vam u nastavku…

Uslijedila nam je još jedna, s razlogom, vesela igraonica. Tako smo u srijedu, 7. prosinca 2016. godine u udruzi „Mali princ“ obilježili, za najmlađe zasigurno najdražeg im sveca – svetog Nikolu. S veseljem se pripremajući za tu, „svetonikolsku“ igraonicu, svojski smo se potrudili da ona ostane, pogotovo našim najmanjim prinčevima i princezama, u što veselijem sjećanju. Prije svega, na samom početku, proslavili smo imendan našeg dragog člana i vrijednog pomagača Nikole koji nas je počastio kolačima. Tako smo degustirali kolače i uživali u društvenim i sličnim igrama do trenutka kad nam je uslijedio onaj drugi još veseliji dio naše igraonice. Kucnuo je i čas da obilježavanjem svetog Nikole okrunimo ovu veselu igraonicu.

Naime, fizički, ove godine sveti Nikola nije bio prisutan među našim prinčevima, ali je ostavio puno slatkiša, kao dokaz da misli i na njih. U tu svrhu, zaigrali smo jednu igru. Poredali smo se svi ukrug te stavili u sredinu posudu punu slatkiša te je cilj igre bio da svaki član uzme jedan slatkiš te ga pokloni nekom drugom. Nama voditeljima bilo je prekrasno vidjeti kako naši mali prinčevi i princeze jedan drugoga nesebično daruju te nema riječi kojima bi se dalo opisati to što smo tad osjećali. Sv. Nikola je mislio na sve, te tako od tih malih, ali slatkih poklona, nisu ostali zakinuti ni volonteri koji su nam, kao i uvijek, od velike pomoći na našim igraonicama i ostalim aktivnostima. I ovog puta, dva sata, bila su nam prekratka, te su mahom proletjela u igri smijehu i nesebičnom darivanju tih malih ali slatkih tragova svetog Nikole.    

Tek što smo ispratili tragove sv.Nikole, već smo bili spremni za novog dragog nam gosta, Djeda Božićnjaka. Tako smo u petak, 09.prosinca 2016. godine, za naše male i velike prinčeve, njihove roditelje, djelatnike, suradnike i volontere imali jedno zajedničko božićno druženje.

U samom uvodu, nakon pozdravne riječi predsjednice udruge „Mali princ“, Gordane Kožić Tomašević, na scenu je, skupa sa našom stručnom suradnicom Nikolinom, stupio naš mali zbor te otpjevao pjesmu „Šareni svijet“, koja je i ovoga puta dobila gromoglasan pljesak od svih prisutnih. Pjesma „Šareni svijet“, koja je nastala u Udruzi Mali princ, uz suradnju naših pomagača Daniela, Marka i Nikoline te naših članova, premijerno je izvedena u sklopu nedavno održanog Zurka showa te u emisiji Obiteljskog radio Ivanića, i u vrlo kratkom roku osvojila srca publike.

Nakon otpjevane pjesme, pred vratima smo začuli korake i veselo pjevušenje božićnih pjesmica koje je obećavalo da će se ovo naše druženje još veselije nastaviti. Druženje koje je svoj najljepši trenutak doživjelo kada se na vratima pojavio veseli djedica bijele brade i crvenog kaputa – djed Božićnjak. Koje je to veselje bilo, pogotovo za naše najmlađe prinčeve i princeze. Najprije smo s djedicom otpjevali nekoliko božićnih pjesama, a onda je uslijedilo ono što su naši mališani s nestrpljenjem očekivali – podjela poklona. Djed Božićnjak sigurno ima svoje glasnike, koji su mu dojavili da su prinčevi i princeze i ove godine bili dobri jer je i ovaj put donio puno poklona. Uz suradnju svojih pomoćnika ubrzo su podijeljeni pokloni uvijek dobrim i veselim prinčevima i princezama koji su, osim poklona, za uspomenu se  i slikali sa veselim djedicom. Nakon slikanja, djedica je s našim prinčevima opet zapjevao božićne pjesme te se atmosfera, u veselom duhu Božića, koji već danima kod nas u udruzi vlada, i nastavila. Djedica nam je zaželio sve najbolje za božićne i novogodišnje blagdane, poručio našim malim članovima da i dalje ostanu tako dobri te da se vidimo u isto vrijeme i iduće godine.

Autor članka: Daniel Hanžek

Facebook podijeli