Mali princ


Slika igraoniceUdruga Mali princ nastavlja projekt igraonica te kreativnih i edukativnih radionica i tijekom ljeta. Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u aktivnosti.

 

Iako je doba godišnjih odmora i većina organizacija i institucija odlazi na odmor i ljetovanja, Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ neumorno radi i ima otvorena vrata za svoje članove i volontere i preko ljeta! Jednom tjedno, srijedom od 18:00 do 19:30 sati, Udruga organizira igraonicu za svoje najmlađe članove, ali i ostalu djecu predškolske dobi koja se žele igrati i družiti u sklopu ove aktivnosti. Organiziraju se i edukativne i kreativne radionice za djecu i mlade, a prema prvim pokazateljima interes je velik s obzirom da sličnih sadržaja nema za vrijeme ljetnih praznika u našem gradu i općinama. Igraonica i kreativne i edukativne radionice odvijaju se u sali Društvenog Doma Donji Šarampov, te na otvorenom (na dječjem igralištu iza Društvenog Doma Donji Šarampov). Ovim putem Udruga „Mali princ“ poziva sve zainteresirane roditelje da uključe svoju djecu u spomenute aktivnosti, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 2829-033 ili mobitel 091/2882-546.

 

Organizaciju i provedbu aktivnosti igraonice, te kreativnih i edukativnih radionica vodi stručni tim od dva učitelja, jednog radnog terapeuta i jednog socijalnog radnika, a pomažu im radni timovi koje čine učenici i studenti – volonteri Udruge. Trenutno je u aktivnostima igraonice, te kreativnih i edukativnih radionica aktivno 9 volontera, a očekuje se da će se javiti još zainteresiranih mladih ljudi koji žele preko ljeta volontirati u Udruzi.

 

Iako je Udruga sretna što ima ove divne ljude koji joj pomažu u radu i provedbi aktivnosti, Udruga mora skrenuti pozornost da bi bez njihove pomoći teško opstala, posebice jer financijski „životari“ još od prošlogodišnjih donacija. Donacije koje su joj Zagrebačka Županija i Grad Ivanić-Grad obećali nisu još uplaćene (iako su joj odobrili sredstva još u siječnju i ožujku). Žalosno, poglavito stoga što Udruga provodi mnogo različitih projekata koji su od interesa za čitavu lokalnu zajednicu, a ne samo za članove naše Udruge. Tako, sve da i hoćemo, ne možemo za djecu organizirati jednodnevni izlet, a kamoli kakvo ljetovanje. Zato se Udruga odlučila za projekte koji trenutno ne koštaju mnogo, a od velikog su značaja za emocionalni i psihofizički razvoj djece.

 

Udruga je ostala otvorena za svu djecu, bez isticanja razlika radi li se o djeci s teškoćama u razvoju ili „zdravoj“ djeci željnoj igre i druženja. Tako je i s mladima. Udruga daje mogućnost svim mladim ljudima da budu članovi radnih timova i postanu voditelji, pa tako i mladima s invaliditetom koji su se već pokazali kao izvrsni voditelji u igraonicama, a uskoro, nadamo se, i u edukativnim i kreativnim radionicama. Ono što Udruga ističe i čemu teži je kroz svoj rad što više aktivirati populaciju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom (koja su njeni primarni korisnici) da postanu samostalni i sposobni brinuti o sebi i drugima; da nisu samo pasivni korisnici usluga i da čekaju da svi drugi rade za njih, nego da se svi skupa prime posla i svojim aktivnim radom doprinesu dobrobiti čitave zajednice. Iz tih razloga se Udruga „Mali princ“ okrenula prikupljanju novih članova i volontera koji se nesebično daju u Udrugu, te se nada da će svojim radom i trudom privući donatore koji će htjeti jedan dio svoje zarade pokloniti za ove hvale vrijedne projekte.

 

Dok neki novci ne stignu, Udruga „Mali princ“ poziva sve ljude dobre volje koji imaju igračke koje im ne trebaju ili pillates lopte koje su njihova djeca prerasla da ih doniraju u Udrugu. Također bi Udruzi dobro došla donacija drvenih stolića za djecu, jer ovi koje imamo su previsoki za naše najmlađe „kikače“.

 

Facebook podijeli