Mali princ


U razdoblju od srpnja do listopada 2021. godine, u prostorima Udruge roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ održavale su se informatičke radionice s elementima pojednostavljenog grafičkog dizajna, pod vodstvom našeg stručnog suradnika Ivana Tominca. Dio informatičkih radionica koje su se odnosile na usvajanje znanja i vještina o osnovama jednostavnijeg grafičkog dizajna odvijale su se kao dio projekta "I ja sudjelujem u Klubu Kreativci-perspektivci" kojeg u 2021. godini sufinancira HEP d.d. s donacijom od 11.000,00 HRK.

U nastavku slijede fotografije s radionica te materijali koje su korisnici izradili i objavili uz asistenciju izvoditelja radionica. Ujedno, daljnji tekst članka je uređen i objavljen timskim radom izvoditelja i polaznika.

Korisnici su na radionicama usvajali informatičke vještine, a upoznali su se i s jednostavnijim elementima grafičkog dizajna. Korisnici su se kroz radionice upoznali s osnovnim dijelovima računala, korištenjem miša i tipkovnice te temama o sigurnosti u online okruženju. Korištenjem svih stečenih znanja i usvajanjem osnovnih pojmova, korisnici su izrađivali zajedničke igrice te ih potom isprobali. Nastavno na to, korisnici su dodatno savladali važnost praćenja koraka za izvršavanje određenih radnji na računalu čime ih se nastojalo potaknuti na razmišljanje o tome da su neki zadaci na računalu složeniji te zahtijevaju više koraka. U zadnjem periodu održavanja informatičkih radionica, korisnici su se upoznavali s mogućnostima kreiranja videa u online okruženju te strukturiranim pretraživanjem informacija. Radionice su se bazirale na učenje kroz igru s namjerom da korisnici na taj način usvoje vještine koje će im pomoći u snalaženju u online okruženju.

Radionice su održavane s ciljem da se korisnicima približi online okruženje koje nam je u ovo vrijeme epidemiološke situacije sve više potrebno te da im se online okruženje učini ravnopravno dostupnim. Ujedno, na zadnjoj radionici korisnici su imali prilike primijeniti usvojena znanja i vještine u praksi tako što su uz asistenciju izvoditelja objavili članak s fotografijama na kojima je vidljiv dio onoga što su za vrijeme izvođenja radionica radili.

 

  

U nastavku možete vidjeti kreativne čestitke koje su korisnici povodom božićnih blagdana osmislili i kreirali uz asistenciju izvoditelja Ivana. 

KORISNICI TIPKAJU I KAŽU: heart

ANTE: "Jako mi se sviđaju radionice i pomažu za sve. Puno sam naučio. Volio bi da i dalje traju."smiley

ANA: "Super mi je na radionicama. Ivan nam puno toga pokaže i puno naučimo od njega."yes

MINEO: "Jako su zabavne radionice i puno smo naučili. Bilo bi super da ih još imamo da još više naučimo."smiley

MARIJANA: "Ove radionice su mi puno pomogle. Sada znam više stvari raditi na računalu. Jako su zabavne."laugh

LUKA: "Naučio sam se koristiti računalom. Nije nam bilo teško i bilo je zabavno. Radionice su super! Super mi je pisati članaksmiley

Zahvaljujemo HEP d.d. na donaciji u 2021. godini!! heart

Facebook podijeli