Mali princ


Dana 31.08.2020. godine završila je provedba projekta „RINGIŠPIL: Prihvaćanje različitosti kroz učenje i igru – faza II.“ financiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, što je nastavak na I. fazu projekta koja je započela 2018. godine. Udruzi „Mali princ“ su za provedbu II. faze ovog projekta dodijeljena sredstva u iznosu od 110.000,00 kuna.

Projekt je započeo s provedbom 01.11.2019. godine, a obuhvaćao je terapijske aktivnosti,  edukativne radionice za djecu i roditelje u predškolskim ustanovama i osnovnoj školi, edukativnu radionicu za roditelje djece s teškoćama u razvoju i OSI, dok planirano stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika nije bilo moguće provesti zbog poštivanja preporučenih epidemioloških mjera o zabrani većih okupljanja. U projekt je bilo uključeno 6 partnera: Grad Ivanić-Grad, Osnovna Škola Stjepana Basaričeka, Dječji vrtić Ivanić-Grad, Dječji vrtić „Roda“, Dječji vrtić „Proljeće“ Kloštar Ivanić te Dječji vrtić Križ.

U sklopu ovog projekta, održano je ukupno 619 sati terapija (radna terapija, govorna terapija i pomoć u učenju) koje su provođene u kućama korisnika i u kabinetu za terapije, a tijekom pandemije COVID-19, provođenje terapija nastavilo se online putem.

Održano je 5 edukativnih radionica za roditelje djece u vrtićima/školi, poludnevna edukativna radionica za roditelje djece s teškoćama u razvoju i OSI te online edukativna radionica za djecu u vrtićima/školi.

Ovim su projektom osigurana i sredstva za nabavku didaktičke opreme vrtićima i školi za rad s djecom s teškoćama u razvoju. Vrijednost opreme bila je 7.361,35 kuna, a opremljene ustanove su: Dječji vrtić Ivanić-Grad, Dječji vrtić „Roda“, Dječji vrtić „Proljeće“ Kloštar Ivanić, Dječji vrtić Križ te Osnovna škola Stjepana Basaričeka.

Za kraj projekta predviđen je završni Sportsko-zabavni susret za sve sudionike projekta, kojeg zbog nastupanja izvanrednih okolnosti uslijed pandemije COVID-19, nije bilo moguće održati. Zbog toga, kraj projekta obilježili smo izradom PowerPoint prezentacije u kojoj smo predstavili provedbu projekta i njegove uspješne rezultate unatoč vanjskim uvjetima koji su nas onemogućili u provođenju svih planiranih aktivnosti.

LINK NA PREZENTACIJU - PREDSTAVLJANJE PROJEKTA:

https://www.mali-princ.hr/images/files/RINGISPIL-fazaII.pdf

Ujedno, izradili smo i edukativne brošure s rezultatima projekta koje smo plasirali prema partnerskim organizacijama, roditeljima, djeci, medijima i dr., kako bismo sve još jednom podsjetili na važnost primjene usvojenih pozitivnih vrijednosti u praksi, kao i na problematiku socijalnog uključivanja djece s teškoćama u razvoju. Provedba projekta i njegovi rezultati predstavljeni su u emisiji „Razlike nisu važne“ na Obiteljskom radiju Ivanić, u kojoj je sudjelovala voditeljica projekta i predstavnici dvije partnerske organizacije.

Unatoč novonastaloj situaciji uslijed pandemije COVID-19, svojim dugogodišnjim iskustvom i stručnim timom zaposlenika i suradnika, uspješno smo svladali sve izazove i prepreke i tako uspješno završili još jedan projekt, a Vi ste nam u tome puno pomogli! Stoga se ovim putem želimo zahvaliti svim našim partnerima na projektu – Gradu Ivanić-Gradu, Dječjem vrtiću Ivanić-Grad, Dječjem vrtiću „Roda“, Dječjem vrtiću „Proljeće“ Kloštar Ivanić, Dječjem vrtiću Križ te Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka. Također, zahvaljujemo se i svima Vama koji pratite i podržavate naš rad, našim dragim članovima, volonterima, djelatnicima, donatorima i vanjskim suradnicima!

Facebook podijeli