Mali princ


Slika Zaklada ZAMAH po drugi put ove godine ukazala je povjerenje našoj Udruzi! Nakon financijske podrške za provedbu građanske inicijative «Prinčevi i princeze, prijatelji okoliša!» (koja se pokazala vrlo uspješnom!) Zaklada ZAMAH pružila je financijsku podršku za projekt «Volontiranje – karta za bogatiju budućnost lokalne zajednice».

Posebno smo ponosni što je na natječaju «Društveni kapital zajednice» za financijsku podršku na području Zagrebačke županije odabrana upravo naša Udruga! Naime, za svaku županiju obuhvaćeno projektom «Društveni kapital zajednice» odobrena je jedna potpora.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva natječajem «Društveni kapital zajednice» kojeg provodi po decentraliziranom modelu u partnerstvu sa Regionalnom zakladom za lokalni razvoj ZAMAH podržava djelovanje organizacija civilnog društva na lokalnoj razini u ostvarenju sljedećih ciljeva:

  • podrška razvoju udruga koje djeluju na lokalnoj odnosno županijskoj razini kroz osmišljene volonterske programe za razvoj zajednice
  • povećanje razine društvenog kapitala u lokalnoj zajednici u kojoj se provode podržane aktivnosti udruga
  • razvoj aktivnog građanstva i zauzetosti građana za rješavanje problema u lokalnoj zajednici
  • osnaživanje lokalnih potencijala i međusektorske suradnje za smanjenje društvene isključenosti i siromaštva za održivi razvoj zajednice

Projekt «Malog princa» prepoznat je kao projekt koji će provedbom projektnih aktivnosti doprinijeti ostvarivanju navedenih ciljeva te osmišljenim volonterskim programima poticati razvoj aktivnog građanstva i društvenog kapitala u lokalnoj zajednici i time omogućiti međusektorsku suradnju i održivi razvoj zajednice.

S provedbom projekta započinjemo u siječnju 2013. te ćemo ga provoditi cijele sljedeće godine.

Više o projektnim aktivnostima, korisnicima projekta i ostalim informacijama vezanim za projekt donosimo uskoro…

 

Slika {mosimage}

Facebook podijeli