Mali princ


Igraonica je najstarija aktivnost u Udruzi roditelja djece i osoba s invaliditetom "Mali princ", provodi se još od 2007. kada je Udruga započela s radom. Iako su se kroz vrijeme mjenjali voditelji, volonteri, pa i korisnici svrha igraonice ostala je ista - socijalizacija i uključivanje u društveni život zajednice kroz druženje, igru i učenje.

Danas je igraonica jedna od široke palete aktivnosti projekta "Prijatelji u igri i učenju" te se provodi tijekom cijele godine. Najveseliji su ljetni mjeseci kada velik broj korisnika koji su tijekom školske godine okupirani drugim brigama svoje slobodno vrijeme provode na igraonici.

Igraonica se održava svake srijede od 17:30 do 19:30 u Društvenom domu Šarampov Donji u Ivanić Gradu. Na igraonici se okupljaju i druže članovi udruge (djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom), djeca i mladi s lokalnog područja, poneki roditelj i volonteri. Naime, početna ideja koja se održala do danas je da se djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom druže i igraju s djecom i mladima s lokalnog područja upravo zbog socijalizacije i interakcije kao prvog koraka za daljnji hod u vanjski svijet. Djeca i mladi bez zadrške priskaču u pomoć našim članovima što se pokazuje kao uspješan rezultat interakcije tih dviju skupina.

Svake srijede ima nas sve više, pogotovo otkad su počeli ljetni praznici te nam je tada pomoć naših volontera od neprocjenjive važnosti. Volonteri s velikim entuzijazmom pristupaju korisnicima igraonice te u njihovom društvu uživaju dva sata u igri, smijehu i druženju. Zapravo, gledano sa strane, teško je reći tko uživa više - volonteri, mahom srednjoškolsci i studenti, koji su pronašli kvalitetan ispušni ventil od svakodnevnih obveza ili prinčevi i princeze kojima nakon svakog druženja osmijeh ne silazi s lica.

Napisao: Daniel Hanžek

Facebook podijeli