Mali princ


Uspješnu poslovnu 2018. godinu završili smo potpisivanjem 3 velikih projekata, koji će nam omogućiti terapije za djecu i osobe s invaliditetom, nova zapošljavanja, suradnju s vrtićima, nabavku opreme i didaktičkih materijala za partnerske organizacije te stručna usavršavanja zaposlenika za jačanje kapaciteta Udruge „Mali princ“. Posebno smo ponosni što o kvaliteti naših projekata svjedoče i odluke o raspodjeli financijskih sredstava u navedenim natječajima, u kojima smo u skoro svim natječajima pri samom vrhu rang-ljestvica.

Projekt „RINGIŠPIL: Prihvaćanje različitosti kroz učenje i igru“ odobren je od Ministarstva znanosti i obrazovanja uz financijsku potporu od 156.125 kn. Opći cilj projekta je promicanje socijalne uključenosti i jednakopravnosti djece s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama. Projekt je nastavak uspješne provedbe projekta „Prijatelji u igri i učenju“, u kojem je ostvareno partnerstvo s Osnovnim školama iz lokalne zajednice te smo zajedno radili na prihvaćanju i integraciji učenika s teškoćama u razvoju.

Partneri na projektu su Grad Ivanić-Grad, Osnovna škola Stjepana Basaričeka, Dječji vrtić Ivanić-Grad, Dječji vrtić Roda, Dječji vrtić Proljeće Kloštar Ivanić i Dječji vrtić Križ.

Projektom su obuhvaćene tri glavne skupine aktivnosti:

1.TERAPEUTSKE AKTIVNOSTI I POMOĆ U UČENJU za osnaživanje djece s teškoćama u razvoju kao priprema za socijalno uključivanje;

2.EDUKACIJE ZA  ODGOJNO-OBRAZOVNE DJELATNIKE, RODITELJE I DJECU u vrtiću i osnovnoj školi u svrhu poticanja socijalnog uključivanja i stvaranja tolerantnog i jednakopravnog okruženja za integraciju djece s teškoćama i prihvaćanje različitosti unutar odgojno-obrazovnih ustanova;

3. SPORTSKO-ZABAVNI SUSRET za primjenu pozitivnih vrijednosti i socijalnog uključivanja u praksi.

Projektom je obuhvaćeno 559 korisnika (djece s teškoćama u razvoju, predškolske djece, učenika prvih razreda, odgojno-obrazovnog osoblja, roditelja i volontera), koji će ostvariti rezultate

projekta kroz 540 sati terapeutskih aktivnosti i pomoći u učenju, 18 edukativnih radionica i 163 sati volontiranja.

 

Slijedeći projekt, „ I JA IMAM SVOJE JA: pravo djece na integraciju i aktivno sudjelovanje u društvenoj zajednici“ – III. faza provedbe, odobren je od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uz financijsku podršku od 44.000 kn. Projekt obuhvaća prava i participaciju djece, kroz osnaživanje, edukaciju, uključivanje učenika iz lokalne zajednice i djece s teškoćama na integrirano sudjelovanje u izražavanju mišljenja, osjećaja kroz kreativan, ekološki održiv način. Partner na projektu je Centar za socijalnu skrb Ivanić-Grad,a  suradnici su tvrtka Ivakop d.o.o., Srednja škola Ivan Švear, Osnovna škola Đuro Deželić i Obrt za eko-igračke.

Projekt „I ja imam svoje ja- III. faza“ nastavak je uspješne provedbe istoimenog projekta koji je započeo krajem 2016.godine, s ciljem daljnjeg rada na promicanju i ostvarivanju dječjih prava i participacije, uz uključivanje novih korisnika (učenici OŠ). U početnoj fazi projekta održana je edukacija o pravima i integraciji djece, za sve građane lokalne zajednice, s ciljem poboljšanja informiranost građana o pravima djece. Edukacija se održava prigodno, 3.prosinca 2018., na Međunarodni dan osoba s invaliditetom. U nadolazećem razdoblju, kroz 4 edukativne radionice u Osnovnoj školi Đuro Deželić, osnažit ćemo učenike i djecu s teškoćama u razvoju za izražavanja vlastitog mišljenja, te usvojiti osnovna znanja o pravima i uvažanju različitosti.

Na kraju svake radionice djeca će imati priliku na svoj način napisati misao, poruku koju su usvojili kao pozitivnu vrijednost na radionici, a sve poruke bit će prenesene u nastavak projekta, gdje će u sklopu kreativnih radionica „Da mi je zlatna ribica“ sa učenicima Srednje škole biti pretvorene u ukrasne predmete, koje će biti predstavljene lokalnoj zajednici. Na kraju projekta održat će se Završni skup, s članovima, partnerima i suradnicima, na kojem će biti predstavljeni rezultati uspješne provedbe sve tri faze projekta, kroz tri godine.

Provedbom projekta djelovat ćemo u korist promicanja i ostvarivanja prava djece, na inovativan i interaktivan način, a kroz aktivnosti obuhvaćeno je ukupno 140 djece i 70 korisnika iz lokalne zajednice.

Kako bismo što kvalitetnije mogli odrađivati sve naše aktivnosti, ulažemo i u jačanje kapaciteta Udruge i stručno usavršavanje zaposlenika. Zahvaljujući odobrenim sredstvima od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 40.000 kn, krenuli smo s provedbom projekta „EDUKACIJOM DO KVALITETNIH SOCIJALNIH USLUGA U ZAJEDNICI“, kojim ostvarujemo dva temeljna cilja: 1. Osnaživanje stručnjaka kroz edukacije za kvalitetno provođenje aktivnosti za osobe s invaliditetom u lokalnoj zajednici te 2.Razvoj kompetencija zaposlenika Udruge za apliciranje i provođenje projekata iz EU fondova. Ciljevi se postižu provedbom 4 glavne skupine aktivnosti: a)Edukacija za stručnjake koji rade s osobama s invaliditetom, b) Studijsko putovanje za razmjenu iskustva i primjera dobre prakse, c) Edukacija za izradu i provedbu projekata financiranih iz EU fondova i d) Završni skup – Edukacija za krajnje korisnike podrške. U ostvarenje uspješnih rezultata podrške uključeni su i suradnici, CeDePe Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb te Pučko otvoreno učilište Algebra.

Osim navedenih projekata, odobrena su nam i sredstva preko HZZO u iznosu od 5.000 kn, za projekt „LOGO-KUTAK MALOG PRINCA“, a podršku nam pružaju i brojne pravne i privatne osobe svojim donacijama.

Kako bismo uspješno ostvarivali sve projektne rezultate, naš stručni tim osnažili smo i sa tri nova zapošljavanja, koja će nam pomoći da sve planirane aktivnosti provedemo kvalitetno i u zadanim rokovima.

Održali smo i dva sastanka projektnih timova s našim partnerskim organizacijama i suradnicima na kojima smo dogovorili detalje za nadolazeće aktivnosti i zajedno osmislili prijedloge za što uspješniju provedbu.

Hvala svima koji su nas podržali i koji nam pomažu financirati naše aktivnosti! Želimo nam svima sretnu i uspješnu poslovnu godinu!

Facebook podijeli