Mali princ


Slika Rad udruge «Mali princ» prepoznat je u inozemstvu! Potvrda rada Udruge u proteklih 5 godina stigla je u obliku donacije Međunarodne mreže fondacija «Otvoreno društvo». Ovom donacijom omogućeno je kontinuirano provođenje projekta «Prijatelji u igri i učenju».

Međunarodna mreža fondacija «Otvoreno društvo» osnovala je Krizni fond koji podržava isključivo one projekte koji doprinose ublažavanju posljedica ekonomske krize i potiču obnavljanje narušene društvene kohezije. Cilj Kriznog fonda je podržati aktivnosti koje će na praktičan, učinkovit i održiv način pristupiti rješavanju posljedica krize.

Početkom 2011. udruga «Mali princ» na natječaj Međunarodne mreže fondacija «Otvoreno društvo» prijavila je projekt «Prijatelji u igri i učenju». Godinu dana kasnije potpisan je ugovor o donaciji sa Zakladom Institut Otvoreno društvo (FOSI) Švicarska, dobrotvornom zakladom u sklopu Međunarodne mreže fondacija «Otvoreno društvo».

Projekt «Prijatelji u igri i učenju» kroz svoje aktivnosti proširuje pristup obrazovnim programima i poboljšava kvalitetu obrazovanja djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom, radi na unapređivanju i zaštiti zdravlja djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom te građanima pruža direktnu pomoć u osvještavanju, zagovaranju i ostvarivanju prava navedene populacije. Financijskom podrškom omogućena je provedba aktivnosti radne, fizikalne i govorne terapije, informatičke radionice, pomoći u učenju te igraonice i kreativne radionice, a koje su za korisnike potpuno besplatne čime se ublažavaju posljedice ekonomske krize. Također, financijskom podrškom omogućeno je zapošljavanje stručne osobe - voditeljice projekta, kao i stručnih suradnika: dva radna terapeuta, fizioterapeuta, logopeda, dvije učiteljice razredne nastave te voditeljice kreativne radionice što utječe na smanjenje nezaposlenosti i siromaštva.

Potrebno je naglasiti kako se ovom donacijom projektne aktivnosti sufinanciraju. Dakle, uz Međunarodnu mrežu fondacija «Otvoreno društvo» financijsku podršku projektu pružaju Grad Ivanić Grad (za 2012. god.), Ministarstvo socijalne politike i mladih (do 31.05.2012.) te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (do 01.06.2012.).

Udruga «Mali princ» navedeni projekt i dalje će prijavljivati na natječaje ministarstava, zaklada, poduzeća i drugih donatora kako bi svojim članovima osigurala kvalitetne aktivnosti u njihovoj lokalnoj zajednici.

Facebook podijeli