Mali princ


U današnjem svijetu kada većina mladih ljudi ne može pronaći posao, a zapošljavanje ranjivih društvenih skupina je prava rijetkost, za pozdraviti je činjenicu da je Udruga "Mali princ" zaposlila jednu mladu, obrazovanu osobu koja je od najranijeg djetinjstva bila član Udruge.

Kroz svoj život prošao sam brojne izazove, moji su se roditelji žrtvovali da bih unatoč školovanju u metropoli, i dalje bio član svoje zajednice i ostao među meni dragim ljudima. To je od njih tražilo veliku žrtvu i za to sam im jako zahvalan. Ovo zapošljavanje u "Malom princu" mi je nagrada za svu onu muku, trud i znoj koji sam u svome životu prošao. Ovo mi je veliki životni izazov i nadam se samo jedna stepenica na mom životnom putu.

Opis mog radnog mjesta kao stručnog suradnika u Udruzi obuhvatiti će objavu članaka za službene internetske stranice Udruge, senzibiliziranje i komunikaciju s javnošću, evaluaciju programskih aktivnosti iz perspektive korisnika, i suradnju s osobama s invaliditetom u području socijalnih usluga.

U ovom periodu dok ću raditi u Udruzi, trudit ću se što više biti na pomoći Stručnoj službi i djelovanju Udruge kako bi svojim trudom i zalaganjem doprinjeo pozitivnom imidžu Udruge u našoj lokalnoj zajednici.

"Mali princ" je osnovan kako bi se osobama s invaliditetom s lokalnog područja pružile sve one usluge koje su im potrebne te u svrhu poboljšanja razine kvalitete života u čemu je uvelike pomogla i naša lokalna zajednica. S obzirom na ekspanziju Udruge ukazala se potreba za novim prostorijama Udruge, a koje su omogućene zahvaljujući konsenzusu Jedinica lokalne i područne samouprave, a ponajviše podrškom Grada Ivanić-Grada te Općina Križ i Kloštar Ivanić, koji sufinanciraju mjesečni najam prostora a kojima  se ovim putem zahvaljujemo što su uvijek uz nas.

Nadam se da će moje zapošljavanje doprinijeti pozitivnoj slici u radnim sposobnostima osoba s invaliditetom i smanjivanju stigmatizacije o tome da su osobe s invaliditetom najranjivija društvena skupina koja "ništa ne može". Potrebno je samo pogledati "izvan okvira" kao što je to činio i Mali princ u istoimenom romanu, kako bi se osobama s invaliditetom omogućio ravnopravan i ispunjen život u svojoj lokalnoj zajednici.

Autor članka: Juraj Pavković, stručni suradnik

Facebook podijeli