Mali princ


Udruga Mali princ je u srijedu, 23.5.2018., sudjelovala na 17. Festivalu jednakih mogućnosti, koji se ove godine održao od 22. do 24. svibnja, u Zagrebu na Jelačićevom trgu. Festival jednakih mogućnosti (F=M) je tradicionalna međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom, s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima. Održava se na ulici gdje svaki prolaznik može pogledati program i uvjeriti se u njihova djela kojima, poput drugih umjetnika, postižu visoku umjetničku vrijednost i zadivljuju publiku. 

Festival se sastoji od likovnog, glazbeno – scenskog, filmskog, sportskog i edukacijsko – rekreacijskog programa. Naša Udruga je sudjelovala u likovnom djelu programu, te se predstavila sa drvenim kutijicama ukrašenim salvetnom tehnikom, ogrlicama i narukvicama, a sve predstavljene radove izrađuju članovi Udruge sa volonterima te zaposlenicima. 

Atmosfera na festivalu je bila odlična, ljudi jako dragi, a vrijeme prekrasno sunčano. Upoznali smo i neke izlagače iz drugih Udruga, a posebno su nam zanimljivi bili naši imenjaci, Udruga „Mali princ“ iz Đurđevca. Među sudionicima su bile i dvije naše članice, Andrea Belić i gospođa Marija Glavičić - Počuč, koje su se također predstavile sa svojim radovima. Na štandovima su se mogle vidjeti slike, kutijice, torbice, ukrašene staklene boce, modeli od kamena, ogrlice, naušnice i još mnogi radovi osoba s invaliditetom. 

Organizatori su se pobrinuli da osiguraju dovoljan broj volontera, koji su uvijek bili u blizini i spremni pomoći.

Sudjelovanje na Festivalu jednakih mogućnosti je jedno prekrasno iskustvo i nadamo se da ćemo se i sljedeće godine moći pridružiti.

 

Facebook podijeli