Mali princ


Festival jednakih mogućnosti (F=M) je tradicionalna međunarodna manifestacija urbane kulture osnovana 2002. godine. Cilj Festivala je promicanje kreativnih sposobnosti i umjetničkih vrijednosti osoba s invaliditetom te uklanjanje predrasuda i razvoj društvene svijesti o invaliditetu, kojeg nažalost mnogi još uvijek izjednačavaju s nesposobnošću. F=M održava se na ulici gdje svaki prolaznik može pogledati program koji izvode osobe s invaliditetom i uvjeriti se u njihova djela kojima, poput drugih umjetnika, postižu visoku umjetničku vrijednost i zadivljuju publiku.

Društvo tjelesnih invalida u Zagrebu već četrnaestu godinu zaredom organizira F=M šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje zajedno s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno - scenskom i filmskom programu te u edukacijsko - rekreacijskim i sportskim igrama.

Festival redovito ostvaruje projektne ciljeve, izravno pridonosi kulturnoj i turističkoj ponudi Grada Zagreba te procesu socijalne uključenosti osoba s invaliditetom.

Udruga "Mali princ" na F=M sudjelovala je četvrtu godinu zaredom, na likovnom dijelu programa. Udruga je predstavila radove s kreativnih radionica. Volonteri Udruge zainteresirane građane upoznali su s radom i aktivnostima Udruge.

S 14. F=M vratili smo se prepuni dojmova uz želju da se vidimo i sljedeće godine!

Facebook podijeli