Mali princ


Iza nas je još jedna vesela igraonica, održana 06.12., na dan sv. Nikole! Puno smo se pripremali za ovo događanje, pozvali naše drage prijatelje iz „Tvornice smijeha“, posjetili su nas vrtićanci sa svojim roditeljima i teta Sandra koja je održala ART terapiju.

Idemo redom. Nakon što su se naši mali i veliki prinčevi udobno smjestili i pročavrljali o proteklim danima, pridružili su im se njihovi prijatelji iz „Tvornice smijeha“ te je zajednička igra mogla početi. Ubrzo su nam se u toj veseloj atmosferi priključile Sandra Mihaljević i volonterka Maja Vlahek, kako bi kreativno začinile našu igraonicu. Započeli smo s provedbom ART terapije, koja je dio aktivnosti u sklopu projekta Living Streets, a kojeg provodi Grad Ivanić-Grad. Tako smo uz pomoć mrkve, na čijem kraju je bio izrezbaren pojedini oblik, a koji smo umakali u boju, napravili prave kreacije na bijelom papiru. Istovremeno su nam se u igri i likovnom izražavanju pridružila djeca dvije vrtićke skupine Dječjeg vrtića Ivanić-Grad, sa svojim roditeljima. Proteklih dana, teta Ivana i teta Ružica su, zajedno s djecom iz svojih odgojnih skupina, pokrenule inicijativu prikupljanja slatkiša za članove udruge „Mali princ“. Na ovaj način željele su kod djece potaknuti vrijednost međusobnog uvažavanja, empatije i brige za bližnje. Skupine Loptice i Vrapčići odlučili su pokazati dobro srce i uz pomoć roditelja prikupiti prigodan paket slatkiša i grickalica koje su na današnjem druženju darovali povodom sv. Nikole. Slatkiše su nam još darovali i Renata Starčević (uz pomoć kolegica s posla) te Fantasia lizalice iz Vugrovca. Ovim putem zahvaljujemo na slatkim donacijama!

Nakon kreativnog dijela stigao je red i na obilježavanje dana sv. Nikole. Kako je sv. Nikola uvijek u gužvi i žurbi, na brzinu je ostavio u „Malom princu“ poklone za naše male i velike članove i njihove prijatelje te nas proglasio svojim pomoćnicima s dužnošću da svako dijete dobije svoj poklon. Velika crvena vreća puna darova stigla je za sve prisutne!  Nakon odslušane priče o svetom Nikoli djeca su  dobili zadatak da uzmu po jedan dar iz vreće, te daruju neko drugo dijete. Time smo još više željeli istaknuti koliko je posebna važnost darivanja posebno u blagdanske dane. Nakon toga smo svi radoznalo pogledali što nam je naš dragi svetac donio. Uz nas djelatnike uvelike su nam od pomoći bili i naši dragi volonteri koji su nam nesebičnom pomoći uljepšali ovu posebnu igraonicu. Još jednom od srca hvala svima!

Proslavili smo i Marijanin rođendan i Nikolin imendan! Oni su nas tom prigodom počastili kolačima. Lijepo smo se zabavili i želimo još puuuuno ovakvih druženja!

 

Daniel Hanžek

Facebook podijeli