Mali princ


Udruga Mali princ provodi projekt pod nazivom „Psihosocijalna podrška i jačanje roditeljskih kompetencija“, financiran od Zagrebačke županije - Stručna služba župana. U sklopu projekta održavaju se edukativne radionice, u subotu, 03.12. povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom te ovim putem pozivamo roditelje djece s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom da nam se pridruže i sudjeluju na psihološkoj i pravnoj radionici.

Obitelj je primarna zajednica za razvoj djeteta i važno je da roditelji budu osnaženi za nošenje sa svakodnevnim izazovima koje pred njih stavlja odgoj djeteta s teškoćama u razvoju. Kroz projekt će se provoditi aktivnosti Psihološkog individualnog savjetovanja za roditelje (uz terapeutske aktivnosti za djecu), Grupe podrške (uz aktivnosti igraonice za djecu) te Edukativne radionice psihološke i pravne tematike.

Opći cilj projekta je poboljšanje kvalitete života obitelji djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom kroz jačanje roditeljskih kompetencija i psihosocijalnu podršku.

Specifični ciljevi projekta su:

  • unaprijediti psihosocijalno zdravlje i dobrobit roditelja djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom
  • pružiti psihosocijalnu podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom
  • unaprijediti znanja roditelja o problematici, potrebama i pravima djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom

U sklopu projekta, u subotu 03.12.2016. u 18 sati održat će se Edukativna psihološka i pravna radionica za sve roditelje djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Psihološku radionicu vodit će psihologinja, Srđana Šimac, voditeljica stručne službe Udruge, dok će pravnu radionicu voditi diplomirana pravnica, Mance Ivana. Sudjelovanje na edukativnim radionicama u potpunosti je besplatno za roditelje djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Molimo da svoj dolazak potvrdite kod voditeljice stručne službe na broj 091/2829-029 ili e-mail srdjana.simac@mali-princ.hr.

 

Facebook podijeli