Mali princ


Zvuci pile i tragovi prašine od ispiljenog drva na stolu svjedočili su još jednoj radionici kojom smo oživjeli ovu igraonicu, a koju nam je prezentirao uvijek nam dragi gost – Damir Adamović i njegov „Obrt za eko igračke“.

U srijedu, 10.08.2016. godine, u udruzi „Mali princ“ dogodilo se nešto pomoću čega smo nama dragu aktivnost igraonicu pretvorili u pravu stolarsku radionicu. Da igraonicu pretvorimo u stolarsku radionicu uvelike su nam pomogli gospodin Damir Adamović i njegova supruga gđa Karmen ispred „Obrta za eko igračke“. „Obrt za eko igračke“ je mali obiteljski obrt obitelji Adamović koji se bavi izradom drvenih igrački, ukrasa i uporabnih predmeta čija se proizvodnja zasniva na ručnom radu te su došli k nama u drugu kako bi nam prezentirali što i kako to oni rade.

Nakon par uvodnih riječi o tome što se i kako radi, svi zajedno prionuli smo poslu. Prvi zadatak članova, volontera i voditelja bio je da na drvenim pločicama nacrtaju neki oblik kako bi ga onda gospodin Adamović mogao ispiliti. Zatim je došlo na red šmirglanje u čemu je članovima nesebično pomogla gospođa Karmen te, kao šećer na kraju, bojanje. Tim završnim činom udahnuli smo život mnogobrojnim likovima poput žabe, sunca, ovce te mnogih drugih od kojih je svaki unikatan. Vrijeme nam je mahom proletjelo u toj radnoj atmosferi uz zvučnu kulisu piljenja oblika koje je odzvanjalo cijelo vrijeme ove radionice. Zahvaljujemo obitelji Adamović što su nam došli u goste i prezentirali svoj rad te našim članovima i volonterima.

Autor članka: Daniel Hanžek

 

Facebook podijeli