Mali princ


One igraonice na kojima nas netko razveseli svojim posjetom uvijek su nam mrvicu draže od uobičajenih! U srijedu, 23.09.2015., u posjet Udruzi stigli su učenici 4. razreda SŠ Ivan Švear, smjer ekonomist, sa svojim profesoricama Jadrankom i Nikolinom.

Iznimno, igraonica je počela pola sata ranije. Oko 17 sati stigli su nam učenici, a mi smo ih dočekali s osmijehom na licu. Po dolasku, profesorica Jadranka našoj voditeljici Stručne službe predala je zahvalnicu za sudjelovanje u snimanju amaterskog filma učenika s teškoćama u razvoju kojeg su učenici snimali prošle školske godine. Na poklon smo dobili i snimku filma.

Nakon toga uslijedio je kratak pozdravni govor te se po njegovom završetku svaki od učenika raštrkao po četiri „punkta“ koja smo za tu priliku osmislili. Tako su neki od njih sa našim članovima igrali društvene igre, drugi igrali igre kartama, treći su pak pokazali umjetničku žicu i kreativno se izražavali bojeći razne oblike od gipsa  dok su se oni najmlađi igrali lutkama.

Nažalost, sve što je zabavno – kratko traje, te su nas naši novi prijatelji ubrzo morali napustiti. Netom malo iza 18 sati začuo se glas profesorica kako moraju krenuti natrag prema školi. No, prije nego što su učenici otišli, ipak smo im uspjeli dati simboličan dar, kemijsku olovku sa logom Udruge kao uspomenu na zajedničko druženje.

Nakon što smo ispratili učenike, još malo smo ostali u sabiranju dojmova o proteklom satu te se nastavili igrati i družiti dalje do 19:30 sati.

Od srca se zahvaljujemo srednjoškolcima što su nam igrom i druženjem uljepšali ovu igraonicu!

 

Daniel Hanžek  

Facebook podijeli