Mali princ


Slika I ove godine smo, već tradicionalno, organizirali maškare u «Malom princu». U srijedu, 22.02.2012., u prostorijama Udruge bilo je vrlo veselo. Udrugom su zavladale gatare, časna, domorodac, anđeo, vragovi, pčelica, bubamara, Štrumf, Elvis Presley, dame iz prošlosti, Pipi Duga Čarapa, gusar i mnogi drugi. Kreativnosti po pitanju maski svakako nije nedostajalo.

Nakon što smo se okupili druženje smo započeli igrom «Ime + pokret». Svi smo stali u krug, a zatim je svatko pojedinačno rekao svoje ime i napravio neki pokret vezan uz njegovu masku. Ime i pokret svi zajedno smo ponovili.

Zatim smo pogledali prezentaciju o maškarama; zašto se maskiramo, kako se maškare obilježavaju diljem Hrvatske i kakve sve maske postoje.

{mosimage} Budući da jedna od legendi vezanih za maškare kaže kako maškare tjeraju zimu i mi smo je odlučili otjerati. Ponovno smo stajali u krugu, dok je voditeljica igre priču o zimi započela pitanjem «Što mislite je li moguće stvoriti zimu i kišu u ovoj prostoriji?». Prijedlozi su bili različiti, ali odlučili smo se da zimu i kišu stvorimo pokretima i zvukovima. Prvo smo počeli trljati dlanove, nakon toga pucketati prstima, pa tapšati koljena, a zatim lupati nogama o pod. Tada smo zimi dodali i vjetar, puhali smo i mahali rukama. Zimu smo pokušali otjerati na način da u isti glas počnemo vikati neki dogovoreni zvuk. Dogovorili smo se da svi skupa jako viknemo MAAŠKAREEEE!!

Slijedila je igra «Pas koji mijauče» koja se najviše svidjela najmlađima. Voditeljica igre nabrajala je životinje i što one rade, npr. pas mijauče, patka leti… Ako smo mislili da je tvrdnja točna onda smo morali lajati kao pas ili mahati krilima kao patka i sl. Ako je tvrdnja netočna morali smo mirno stajati.

Nakon ovih zanimljivih igara pjevali smo i plesali. Kroz još jednu prezentaciju prisjetili smo se kako smo se maskirali i družili prošle godine.

{mosimage} Na našem druženju imali smo i posebne goste. Posjetile su nas Kloštranske mažoretkinje sa roditeljima. Mažoretkinje su nam otplesale dvije koreografije, a koliko nam se njihov nastup svidio najbolje govori veliki pljesak kojim smo ih nagradili.

Uz fritule i krafne, pjesmu i ples nastavili smo naše zajedničko druženje.

Facebook podijeli