Mali princ


Slika Udruga "Mali princ" osnovana je 24.02.2007. godine sa svrhom zaštite i promicanja zajedničkih humanitarnih, zdravstvenih, obrazovnih, kulturnih, socijalnih, informacijskih, sportskih, rekreacijskih i drugih prava i interesa svojih članova te sa svrhom sudjelovanja u razvoju lokalne zajednice i kreiranju politike za osobe s invaliditetom u lokalnoj zajednici.

Ideja o osnivanju Udruge proizašla je iz želje roditelja djece s teškoćama u razvoju, koji su bili aktivni u raznim udrugama u Zagrebu, za sličnom vrstom djelovanja na lokalnom nivou budući da u ondašnje vrijeme u Ivanić Gradu, općini Kloštar Ivanić i općini Križ nije postojala udruga koja okuplja roditelje djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Danas obilježavamo 5 godina našeg rada!

Petu godinu djelovanja Udruge obilježavamo radno budući da radimo na novim projektima koji će nam omogućiti daljnju provedbu naših aktivnosti. Također, danas vrijedno radimo i na kreativnoj radionici.

U očekivanju smo rezultata natječaja Međunarodne mreže fondacija "Otvoreno društvo" za projekt "Prijatelji u igri i učenju", a pozitivan rezultat bio bi nam velika potvrda za 5 godina rada!

Rad Udruge od posebnog je značaja za našu lokalnu zajednicu; omogućujemo djeci s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom ostanak u svojoj obitelji, druženje sa svojim vršnjacima kroz kvalitetno organiziranje slobodnog vremena te razne oblike pomoći i terapija u mjestu svog prebivališta. U aktivnosti Udruge uključeni su i volonteri, a čime također pridonosimo izgradnji pozitivnog i poticajnog volonterskog okruženja, vrednovanju i prepoznavanju volonterskih aktivnosti te jačanju svijesti o vrijednosti i važnosti volonterskog rada u našoj lokalnoj zajednici. U Udruzi potičemo zajedništvo, učimo prihvaćanju različitosti, potpori te pozitivnom stavu prema djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Puni novih ideja i volje za radom nastavljamo dalje, ususret novim projektima, aktivnostima i lijepim iskustvima!!

Sretan nam 5. rođendan!!!

Facebook podijeli