Mali princ


HRTDana 07.12.2009. stigao nam je poziv Hrvatske radio televizije o snimanje priloga o radu naše Udruge Mali princ te emitiranju priloga u emisiji „Dobro jutro Hrvatska“.

Posebno nas veseli što je HTV sam odabrao našu udrugu prateći rad putem naših web stranica. Posebno ih je zanimao rad na uklanjanju arhitektonskih barijera u Ivanić-Gradu, suradnja s gradskom upravom te način na koji smo pozvali sve naše sugrađane da nam javljaju lokacije arhitektonskih barijera u Ivanić-Gradu te općinama Križ i Kloštar Ivanić, a mi ih nakon toga prezentiramo u gradskoj upravi te tražimo njihovo uklanjanje.

Prilog je sniman po ulicama našeg grada te u prostoriji udruge u društvenom domu Šarampov Donji. Samo snimanje trajalo je oko tri sata dok je prilog koji je bio emitiran 15.12.2009. godine trajao oko 15 minuta.

Posebno smo željeli promovirati našu suradnju s gradom Ivanić-Gradom te ga promovirati kao grad koji punu pažnju poklanja osobama s invaliditetom, a našim nastupom i grad Ivanić dobio je svoj besplatni promidžbeni prostor na televiziji.

Ekipi sa HTV-a svidio se rad udruge pa su željeli snimiti prostor u kojem djelujemo i probleme sa kojima smo suočeni. Posebno smo istaknuli da već drugu godinu zaredom djelujemo u prostoru koji nema grijanja, a zimi zbog smrzavanja i bez sanitarnog čvora. Ovim izjavama nismo htjeli kritizirati grad koji nam je dodijelio navedeni prostor već ukazati da smo svojim radom zaslužili puno više te da želimo napraviti korak dalje u svojem radu, ali bez većeg i kvalitetnijeg prostora to nismo u mogućnosti.

{mosimage}Dva tjedna nakon HTV-a, novinarka TV Net-a Maja Dundović Pleše pozvala nas je u svoju emisiju regionalnog programa kao udrugu koja je veoma aktivna u svom području.

Emisija je snimana i emitirana 08.01.2010, a Udrugu Mali princ su predstavljali voditeljica stručne službe dipl. soc radnica Danijela Fijala te član udruge Ljudevit Rupčić na čijem imanju u Johovcu se provodi terapijsko jahanje. I u toj emisiji opisali smo rad udruge, probleme koji nas muče te naše daljnje planove. Iskoristili smo ovu priliku te pozvali novinare da rad udruge snime i u našem prostoru.

Facebook podijeli