Mali princ


OperacijaUdruga "Mali princ" ponovno pokreće humanitarnu akciju "Pomozimo malenoj Tei Kralj iz Vezišća" kojom nastoji pomoći obitelji naše članice, dvogodišnjoj Tei Kralj u snošenju troškova liječenja u dalekom Parizu.

Malena Tea Kralj radi operacija i kontrolnih pregleda boravila je u Parizu već pet puta, a sljedeći kontrolni pregled i operacija očekuju je 8. travnja ove godine...

Djevojčica Tea teško je oboljela od Aperthova sindroma (rijetki genetski poremećaj koji sprječava razvoj kostiju glave), a uočene su i teške malformacije na šakama i stopalima. Prema mišljenju neurokirurga iz KBC-a Rebro, djevojčici je potrebno operativno timsko liječenje neurokirurga, maksilofacijalnog kirurga i specijalista za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju. Na žalost, za sada u Hrvatskoj nema specijalističkog tima koji bi liječio Apertov sindrom, tako da se djevojčica liječi u inozemstvu, u Neckerovoj bolnici u Parizu kod profesora Daniela Reniera, stručnjaka za Apertov sindrom.

Malena Tea će s majkom boraviti u Parizu od 8. travnja - 11. travnja. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje pokrivat će jako visoke troškove operativnog liječenja malene Tee, no ne i troškove putovanja (avionske karte iznose 6.600,00 kuna ), kao niti smještaj njene majke Marijane (koji po danu iznosi 32 eura). Kako obitelj živi od samo jedne plaće (otac Dražen je zaposlen), dok je majka Marijana domaćica i brine o teško bolesnoj Tei i njeno dvoje braće (desetogodišnjem bratu i petogodišnjoj sestrici koji su oboje zdravi).

Kako liječenje malene Tee predstavlja veliku stavku u ionako skromnom budžetu obitelji Kralj, molimo sve koji mogu pomoći našim sugrađanima da doniraju novčana sredstva kojima bi pokrili troškove putovanja i smještaja majke Marijane uz njenu teško oboljelu kćerkicu prilikom njena liječenja u Neckerovoj bolnici u Parizu.

Svoje donacije možete uplatiti na žiro račun obitelji Kralj, otvoren u Privrednoj banci: 2340009-1160142044

(info podaci: majka Marijana Kralj, Vezišće 47, 10315 Novoselec, tel. 01/2891-534)

Nadamo da će liječenje našoj Tei dati dobre rezultate, te da će malena Tea jednog dana zajedno sa svojom obitelji početi normalno živjeti!

Facebook podijeli