Mali princ


Obitelj DidovićUdruga "Mali princ" pridružila se humanitarnoj akciji za pomoć obitelji Didović iz Posavskih Podgajca (Općina Drenovci, Županja) koja živi u izuzetno lošim uvjetima na samom kraju jugoistočne Slavonije. U Udrugu nam se javila majka Mirjana Didović koja nas je zatražila bilo koji oblik pomoći za njenu obitelj, posebno za njeno troje sinova. Obitelj živi u kući od 25 četvornih metara. Dječaci su smješeni u sobici gdje uče i spavaju, a druga prostorija je pregrađena ormarom, te služi kao kuhinja, dnevni boravak i prostor za spavanje roditelja.

Nemaju kupaonice niti kuhinje. Kupaju se u koritu, a majka pere odjeću na ruke, jer nemaju novca za perilicu rublja. Majka Mirjana ne radi, a otac Ivan je prije nekoliko dana ostao bez posla u tvrtki Karpinos koja je propala. Otac Ivan je srčani bolesnik, a najstariji sin Alen boluje od kronične asme. Dječaci, Alen (17 godina), Vjekoslav (14 godina) i Manuel (11 godina) često nemaju niti za kiflu u školi, kazala nam je majka Mirjana, a od Udruge nije tražila ništa za sebe nego da pomognemo koliko možemo njenoj djeci.

Udruga je odlučila prikupiti odjeću i obuću, koju ovih dana planira poslati obitelji Didović u Slavoniju.

Pomozite i Vi obitelji Didović doniranjem odjeće i obuće (brojevi obuće: 36-37, 39-40, 43 - najviše trebaju tenisice i papuče), hrane, posteljine, namještaja koje šaljite direktno na njihovu adresu:
Vladimir Nazor 11 - Njive,
32 258 Posavski Podgajci

ili uplatom donacije na njihov tekući račun:
3208110479 - otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci.

 

Za dodatne informacije možete se obratiti majci Mirjani Didović na kontakt broj: 032/867-188.

 

Učinimo Uskrs ljepšim obitelji Didović!

Humanitarnu akciju je među prvima pokrenula Udruga "Dobro srce"iz Slavonskog Broda, a medijski je bila popraćena od strane Večernjeg lista i Glasa Slavonije ( http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=105623).

Facebook podijeli