Mali princ


Malena Tea ovih se dana vratila kući s majkom, nakon još jedne teške operacije glave u Parizu. Oporavlja se u okrilju svoje obitelji. Za nešto više od mjesec dana, u prosincu ove godine, djevojčicu čeka još jedna operacija u KBC Rebro. Ovaj puta se radi o operaciji ruku.

Udruga "Mali princ" pokrenula je u listopadu humanitarnu akciju "Pomozimo malenoj Tei" kojom nastoji pomoći obitelji dvogodišnje Tee Kralj iz Novoselca.

Tea je teško oboljela od Aperthova sindroma (rijetki genetski poremećaj koji sprječava razvoj kostiju glave), a uočene su i teške malformacije na šakama i stopalima. Prema mišljenju neurokirurga iz KBC-a Rebro, djevojčici je potrebno operativno timsko liječenje neurokirurga, maksilofacijalnog kirurga i specijalista za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju.

Kako liječenje malene Tee predstavlja veliku stavku u ionako skromnom budžetu obitelji Kralj, molimo sve koji mogu pomoći našim sugrađanima da doniraju novčana sredstva koja bi im olakšala život.

Svoje donacije možete uplatiti na žiro račun obitelji Kralj, otvoren u Privrednoj banci: 2340009-1160142044

Na žalost, za sada u Hrvatskoj nema specijalističkog tima koji bi liječio Apertov sindrom, tako da se djevojčica liječi u inozemstvu, u Neckerovoj bolnici u Parizu kod profesora Daniela Reniera, stručnjaka za Apertov sindrom...

Tea je radi operacija i kontrolnih pregleda boravila u Parizu već pet puta, a posljednji put je tamo bila od 3 - 20. listopada ove godine. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje pokriva jako visoke troškove operativnog liječenja i prijevoza za malenu Teu i njenu majku, međutim ne i troškove smještaja i boravka koji su jako visoki s obzirom na visoke troškove života u Parizu.

Roditelji, Marijana i Dražen Kralj, nadaju se da će liječenje dati dobre rezultate, te da će malena Tea jednog dana zajedno sa svojom obitelji početi normalno živjeti. Inače, malena Tea ima sedmogodišnjeg brata i trogodišnju sestricu koji su oboje zdravi. Cijela obitelj živi od očeve plaće, dok je majka domaćica i brine za svoju veliku obitelj.

Facebook podijeli