Mali princ


Udruga „Mali princ“ se i prethodne godine prijavila na Javni natječaj Općine Kloštar Ivanić za dodjelu financijske potpore udrugama iz socijalne i humanitarne djelatonosti u 2021. godini. Temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava, Općina Kloštar Ivanić je Udruzi dodijelila najveći iznos od 20.000,00 kuna za projekt „Logo-kutak Malog princa“.

Ovim putem želimo zahvaliti načelniku Kloštra Ivanića g. Željku Filipoviću na dodijeljenim financijskim sredstvima za 2021. godinu koja su nam uvelike pomogla oko našeg rada i daljnjeg napretka.

U sklopu projekta „Logo-Kutak Malog princa“, Općina Kloštar Ivanić je sufinancirala izvođenje govornih terapija za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom te dio najma prostora iz kojeg Udruga posluje.

Važnost navedenog projekta se očituje u govornim terapijama koje spadaju pod najtraženiju vrstu terapiju na području lokalne zajednice. S obzirom da je broj korisnika kojim je potrebna ova vrsta terapije u kontinuiranom porastu, Udruga je u veljači 2021. godine zaposlila dva logopeda tako da danas ima sveukupno tri logopeda.

Zahvaljujući sredstvima koje je Udruga primila od Općine Kloštar Ivanić u 2021. godini, korisnicima govorne terapije se omogućila strukturirana okolina u kojoj su terapije bile prilagođene shodno potrebama svakog pojedinog korisnika i to uz primjenu inovativne tehnologije za potpomognutu komunikaciju (AAC) koja omogućuje ravnopravno sudjelovanje svih korisnika bez obzira na stupanj invaliditeta.

Još jednom, veliko HVALA Općini Kloštar Ivanić!

Facebook podijeli