Mali princ


Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ nevladina je neprofitna organizacija sa sjedištem u Ivanić Gradu. Osnovana je 24.02.2007. godine sa svrhom zaštite i promicanja humanitarnih, zdravstvenih, obrazovnih, kulturnih, socijalnih i drugih prava i interesa osoba s invaliditetom, te sudjelovanja u razvoju lokalne zajednice i kreiranju politike za osobe s invaliditetom u lokalnoj zajednici. 

Facebook podijeli

Opširnije...

Udruga „Mali princ“ se i prethodne godine prijavila na Javni natječaj Općine Kloštar Ivanić za dodjelu financijske potpore udrugama iz socijalne i humanitarne djelatonosti u 2021. godini. Temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava, Općina Kloštar Ivanić je Udruzi dodijelila najveći iznos od 20.000,00 kuna za projekt „Logo-kutak Malog princa“.

Facebook podijeli

Opširnije...

Od srca hvala svima koji prate i podržavaju naš rad. Iako to često napominjemo, nikad nije dovoljno, jer samo zajedničkim snagama možemo učiniti ovaj svijet boljim mjestom. Čak i u ovim izvanrednim uvjetima koji su obilježili prošlu i ovu godinu, mi uvijek optimistično vjerujemo da su bolji dani pred nama i njima se radujemo.

Ove godine smo u tom duhu dočekali i uskrsne blagdane. Kreativne uskrsne dekoracije izrađivali smo u svojim domovima, a u srijedu 31.03.2021. održali smo i kreativnu uskrsnu radionicu na otvorenom. Pazimo jedni na druge, jer je zdravlje najvažnije, ali lijepo vrijeme nam je omogućilo da se više družimo na otvorenom i to smo ove srijede iskoristili. 

Svim našim donatorima, partnerima i suradnicima, roditeljima, prijateljima i svim ljudima dobre volje želimo sretan Uskrs uz obilje mira, zdravlja, radosti i uspjeha.

Pripremili smo za Vas kratak video u nastavku 

Facebook podijeli

Opširnije...

 

Danom 31.05.2020. godine završava provedba Trogodišnjeg programa „Rastimo s Malim princem“. Program je 2017. godine prijavljen na Poziv za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge" za razdoblje 2017. do 2020. godine, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Shodno navedenome, Udruzi „Mali princ“ su dodijeljena sredstva u iznosu od 165.000,00 kuna za svaku pojedinu godinu provedbe. Ukupna vrijednost Programa, na razini sve tri godine, iznosila je 495.000,00 kuna. U tom smislu moramo istaknuti iznimno veliku i važnu ulogu Ministarstva u promicanju prava osoba s invaliditetom, podizanju kvalitete njihova života i razvoju izvaninstitucionalnih oblika skrbi za osobe s invaliditetom.

Facebook podijeli

Opširnije...

Dragi svi,

s velikim veseljem najavljujemo kako se približio naš poseban dan, obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom te svečano otvorenje novog prostora Udruge, stoga Vas želimo podsjetiti da ga svojim dolaskom i uveličate.

U partnerstvu s Gradom Ivanić-Gradom i Pučkim otvorenim učilištem, Udruga "Mali princ" organizira obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca 2019., u 18.00 sati, u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad, Velika sala.

Ulaznice su u obliku simboličnih bedževa sa slikom i porukom, koji će svakom posjetitelju ostati za uspomenu i sjećanje na ovaj poseban dan. Možete ih nabaviti u pretprodaji u Pučkom otvorenom učilištu, Gradskoj knjižnici te u Udruzi Mali princ, besplatno ili uz dobrovoljni prilog za rad Udruge koji ćemo namijeniti za terapeutske aktivnosti za djecu u 2020. godini.

Uz obilježavanje ovog velikog dana, obilježit ćemo također veliki iskorak Udruge unaprijed, a to je svečano otvorenje novog prostora. Djeca s teškoćama u razvoju dobila su prostor za terapije, opremljen prilagođenim namještajem, didaktičkim materijalima i dizajniranim prigodnim motivima kako bi se djeca za vrijeme terapeutskih aktivnosti osjećala što opuštenije, ugodnije i kako bi mogla ostvariti sve svoje potencijale i stjecati nova znanja u poticajnoj okolini.

 

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OSI 3.12.

18.00 Otvorenje i nastup članova Udruge "Mali princ"

18.10 - 18.20 Pozdravni govor gradonačelnika Grada Ivanić-Grada i predsjednika Udruge

18.20 - 18.25 Tvornica smijeha

18.25 - 18.40 Dječji vrtić Ivanić-Grad

18.40 - 18.50 Osnovna škola S. Basaričeka

18.50 - 19.00 Srednja škola I. Švear i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet

19.00 - 19.05 Lucija Kirin, violina

19.05 - 19.15 Svečana dodjela godišnje nagrade Udruge

19.15 - 19.25 Obilježavanje otvorenje novog prostora i kabineta za terapije

19.25 - 19.30 Završni nastup članova Udruge "Mali princ"

 

Veselimo se Vašem dolasku i obilježavanju Dana naših prijatelja! 

Facebook podijeli

Stranica 1 od 2