Mali princ


Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ je 12. svibnja 2020. potpisala Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za program „Logo-kutak Malog princa“ koje je Udruga prijavila na natječaj za dodjelu financijske potpore udrugama iz područja zdravstva, socijale i preventive od interesa za Općinu Križ u 2020. godini. Udruzi je dodijeljena financijska podrška u iznosu od 18.000,00 kuna.

„Logo-kutak Malog princa“ je program usmjeren na pružanje besplatne usluge logopedske terapije za djecu s teškoćama u razvoju uz primjenu inovativnih metoda potpomognute komunikacije AAC, a podrazumijeva sljedeće aktivnosti: govorna terapija, rad na komunikatoru, edukacija o potpomognutoj komunikaciji, promotivne aktivnosti i vidljivost.

Cilj projekta je omogućiti dostupnost govorne terapije unutar „Logo-kutka“ za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, uz primjenu inovativne AAC tehnologije (komunikatori).

Glavne ciljne skupine projekta su djeca s teškoćama u razvoju i mlade osobe s invaliditetom, a kroz projekt su obuhvaćeni izravnim sudjelovanjem u govornoj terapiji, svaki tjedan po 1 sat, odnosno 4 sata mjesečno.

U sklopu ovog projekta financiran je i dio najma prostora iz kojeg Udruga djeluje i koji joj je omogućio nove prilike za rast i razvoj.

Zahvaljujemo Općini Križ na suradnji i tome što prepoznaje važnost naših usluga i podržava naš rad.

Facebook podijeli