Mali princ


Udruga „Mali princ“ s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisala je Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „I ja imam svoje ja: pravo djece na integraciju i aktivno sudjelovanje u društvenoj zajednici – II. faza provedbe“. Iznos osiguran za provedbu ovog projekta je 50.000,00 kn. Projekt je usmjeren na prava i participaciju djece kroz osnaživanje, edukaciju, integrirano sudjelovanje u izražavanju mišljenja i osjećaja kroz kreativan i ekološki održiv način. Ponosni smo što je prepoznata izuzetna važnost ovog projekta te s veseljem nastavljamo s njegovom provedbom u 2017./2018.

Projekt obuhvaća 4 glavna područja:

  1. Osnaživanje i priprema djece za ostvarivanje prava i aktivnu participaciju – provedba aktivnosti „Slobodno vrijeme uz organiziranu podršku“ te aktivnosti psihosocijalne podrške i savjetovanja
  2. Ostvarivanje prava kroz kreativno izražavanje mišljenja i participaciju – ciklus od tri kreativne radionice „Da mi je zlatna ribica“
  3. Participacija i integracija djece u lokalnu zajednicu – izložba fotografija i predstavljanje projekta javnosti
  4. Edukacija o pravima djece – informiranje i senzibilizacija javnosti

Partner na projektu je Centar za socijalnu skrb Ivanić-Grad, a suradnici projekta su Srednja škola Ivan Švear i tvrtka Ivakop d.o.o.

Obuhvaćajući problem nedovoljnog uvažavanja dječjih prava iz različitih perspektiva ovaj projekt pruža jedinstvenu priliku za promicanje temeljnih vrijednosti zajamčenih UN Konvencijom o pravima djece, vodeći se pri tome glavnim načelima o pravima djeteta koja uključuju nediskriminaciju, pravo na tjelesni, psihosocijalni, kognitivni, društveni i kulturni razvoj te slobodu izražavanja mišljenja i aktivno sudjelovanje u rješavanju svih pitanja koja utječu na njihov život.

                             

                                     

 

Facebook podijeli