Mali princ


U utorak, 12. prosinca održana je druga informatička radionica u sklopu programa „Rastimo s Malim princem“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na radionici je sudjelovalo dvoje članova.

Informatičke radionice provode se s ciljem stjecanja vještina korisnih za uključivanje u tržište rada i povećanje konkurentnosti i samostalnosti primjenom asistivne tehnologije za potpomognutu komunikaciju.

Na ovoj radionici tema je bila učenje osnova u programu za obradu teksta, Wordu. Prije početka rada voditeljica je s članovima razgovarala o tome što je životopis, zamolba i za što nam oni trebaju. Pišući primjer zamolbe za posao, članovi su u Wordu vježbali kako otvoriti novi dokument, pisati velikim slovima, staviti veliko početno slovo, prelaziti u novi red, brisati i ispravljati tekst, promijeniti font, veličinu, boju i poravnanje, paziti na pravopis i gramatiku i na kraju spremiti i ispisati dokument.

U drugom dijelu radionice članovi su pisali životopis prema Europass predlošku koji je namijenjen europskim građanima da stečene vještine i kvalifikacije predstave na jasan i usporediv način te omogućuje poslodavcu jednostavno prepoznavanje vještina i znanja kandidata.

Članovima je bilo zanimljivo i aktivno su sudjelovali u radu, svoje zamolbe koje su napisali na radionici željeli su ispisati i spremiti za uspomenu.

Sljedeća radionica nas čeka u siječnju, a bavit će se pretraživanjem Google-a, pretraživanjem portala za posao i sigurnosti na Internetu.

Željana Tupek

Facebook podijeli