Mali princ


U igri, druženju i veselju dana 30.5.2017. održan je veliki završni Sportsko-zabavni susret u sklopu projekta „Prijatelji u igri i učenju“, kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, te Grad Ivanić-grad, Zagrebačka županija i općine Kloštar Ivanić i Križ. Na susretu je sudjelovalo 105 djece, članova, učitelja, roditelja, volontera i gostiju, s ciljem poticanja integracije, prihvaćanja različitosti i razvijanja pozitivnih vrijednosti kao što su tolerancija, empatija i prijateljstvo.

Od jutarnjih sati počelo je okupljanje sudionika, nakon čega je uslijedilo otvaranje Susreta uz pozdravnu riječ predsjednika Udruge Dubravka Pavkovića, koji je poželio srdačnu dobrodošlicu svim gostima i zahvalio im na dolasku i sudjelovanju u stvaranju pozitivnih uvjeta za kvalitetnu integraciju osoba s invaliditetom. Nakon toga su mališani uz pomoć svojih učiteljica i volonterki u grupama sudjelovali u brojnim igrama i aktivnostima, koje su osmišljene na način da svako dijete može pronaći nešto za sebe. Igre su uključivale skakanje u vreći, lov na šarene vrpce, nošenje loptica u žlici, kuglanje, ubacivanje loptica u kanticu, društvene igre, križić-kružić i pitalice-zezalice. Sva djeca imala su priliku sudjelovati u svakoj od navedenih igara, pri čemu su učenici bili zajedno u grupama s djecom s teškoćama u razvoju iz Udruge Mali princ. Na taj način su imali mogućnost sklopiti nova prijateljstva i družiti se uz zabavne igre i timski duh.

Nakon zabavno-sportskog dijela uslijedilo je službeno predstavljanje rezultata i aktivnosti projekta te podjela diploma i zahvalnica za sve sudionike. Susret je dodatno uljepšao nastup malih školaraca koji su u sklopu prethodno održanih radionica u školama naučili pjesmicu „Različitost je fora“ našeg autora Daniela Hanžeka, koja govori o tome kako možemo pomoći prijateljima te kako je lijepo družiti se sa svima bez obzira na različitosti koje nam ne smetaju za druženje i igru.

Hvala svima koji su nas podržavali i pomagali od samoga početka u realizaciji ovoga hvalevrijednog projekta: našim partnerima Gradu Ivanić-Gradu, OŠ Stjepana Basaričeka, OŠ Milke Trnine Križ, OŠ braće Radića, volonterima iz Srednje škole Ivan Švear, dragim gostima, članovima, zaposlenicima, Studio Saši na izradi fotografija te našem dragom fotografu Zdendku Vanjeku, Obiteljskom radio Ivaniću, portalu Volim Ivanić i ostalim medijima i suradnicima koji nas podržavaju u svim važnim događanjima.

Facebook podijeli