Mali princ


Na današnji dan, 1. ožujka 2021. godine, obilježili smo Međunarodni dan invalidskih kolica. 

Cilj obilježavanja je podizanje javne svijesti o pozitivnom utjecaju invalidskih kolica na osobe s invaliditetom, njihovu mobilnost, participaciju u aktivnostima svakodnevnog života te aktivnostima lokalne zajednice. Pomagala za kretanje pružaju osobama s invaliditetom osjećaj neovisnosti te utječu na sveukupno zadovoljstvo vlastitim životom. Međunarodni dan invalidskih kolica obilježava se kako bi se odalo priznanje osobama kojima je posao izrada invalidskih kolica te koji na taj način pružaju podršku i pozitivno utječu na život osoba s invaliditetom.

Facebook podijeli

Opširnije...

Na današnji dan, 17. studenog 2020. godine, obilježava se Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom porođaju, koji je prvi put obilježen 17. studenog 2011. godine, a sva događanja vezana uz obilježavanje ovoga dana tradicionalno kulminiraju zajedničkim puštanjem ljubičastih balona. Nažalost, ove je godine situacija nešto drugačija zbog epidemioloških mjera uslijed kojih nisu dozvoljena okupljanja pa će se umjesto zajedničkog puštanja balona ovaj dan obilježiti na prilagođen, ali ne i manje poseban način.

Udruga „Mali princ“ je u čast svih Palčića, svih hrabrih roditelja koji su se suočili s jednim od najtežih životnih trenutaka, ali i svih onih koji su svojim kratkim boravkom u našim životima ostavili veliki i neizbrisiv trag, ljubičastim balonima podsjetila na ovaj neizmjerno važan dan.

Facebook podijeli

Opširnije...

U petak, 16.10.2020. godine, u prostoru Udruge „Mali princ“ ugostili smo ravnateljicu Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad gospođu Martinu Cuvaj. Tom prilikom, koordinator za osobe s invaliditetom Udruge „Mali princ“ , Juraj Pavković, postavio joj je nekoliko ključnih pitanja koja se tiču problematike osoba s invaliditetom na području lokalne zajednice te saznao ključne informacije o radu i nadležnosti Centra za socijalnu skrb. Cijeli intervju vam donosimo u nastavku.

Ujedno, ovim putem želimo zahvaliti gospođi Martini Cuvaj na izdvojenom vremenu i dugogodišnjoj izrazito korektnoj i uspješnoj suradnji. Želimo istaknuti da neizmjerno cijenimo njezinu susretljivost i činjenicu da nam je uvijek stajala na raspolaganju kroz podršku, savjet, kao poslovni suradnik, ali prije svega kao čovjek. Zato joj još jednom veliko hvala!

Facebook podijeli

Opširnije...

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Ivanić-Grada, održanoj  24. lipnja 2020. godine u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić-Gradu, dodijeljena su priznanja Grada Ivanić-Grada. Kako navode iz Grada, riječ je o javnom priznanju koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama s područja Grada Ivanić-Grada, fizičkim i pravnim osobama s područja drugih gradova i općina, prijateljskim gradovima, županijama, međunarodnim organizacijama i organizacijama drugih država te njihovim tijelima za iznimna dostignuća u promicanju ugleda i imena Grada Ivanić-Grada, ostvarena u godini koja prethodi godini u kojoj se priznanje dodjeljuje.

Facebook podijeli

Opširnije...

Na današnji dan, 05. svibnja 2020. godine, obilježavamo 20. obljetnicu Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom. Prema priopćenju Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize (HSUCDP), u Hrvatskoj od ukupno 511.281 osoba s invaliditetom (12,4 posto ukupnog stanovništva) je 20.939 osoba s cerebralnom paralizom koje čine 4,1 posto svih osoba s invaliditetom.

Facebook podijeli

Opširnije...

Ja sam Juraj Pavković i imam 20 godina. Rođen sam onoga ljeta kada je originalna postava Vatrenih u Domovinu donijela broncu. U tadašnjem povijesnom trenutku bio sam premali da to doživim, a i pri rođenju sam dobio izljev krvi u mozak koje za posljedicu ima moj invaliditet. Unatoč tome, nogomet mi je od najranije mladosti bio izlaz, u njemu sam akumulirao i naučio većinu osjećaja. San mi je bio da vidim moju i Domovinu svih nas na tronu, baš u mojem najdražem i svima nama posebnom sportu – nogometu.

Facebook podijeli

Opširnije...

Petu godinu zaredom Ivanić-Grad je domaćin Festivala igračaka koji će se održati 19. i 20. svibnja u Sportskom parku Zelenjak. Na Festivalu će se okupiti najmanje pedesetak izlagača kojima je cilj podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom.

Facebook podijeli

Opširnije...

Od srca čestitamo 40 godina rada našim dragim partnerima i suradnicima, Srednjoj školi Ivan Švear! Bila nam je velika čast prisustvovat obilježavanju ovako hvalevrijednog događaja, koji je predstavljao prikaz truda, rada i postignuća Škole kroz sve ove godine. Program su uveličali nastupi srednjoškolaca, u dramskom, literarnom i glazbenom dijelu, uz prigodnu podjelu zahvalnica za posebna ostvarenja na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima iz različitih područja!

Facebook podijeli

Opširnije...

Stranica 1 od 20