Mali princ


Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju obilježava se 17.11. Cilj obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju usmjeravanje je pažnje na globalni problem prijevremenog rođenja, tj. rođenja djeteta prije 37. tjedna trudnoće koji je vodeći uzrok smrti novorođenčadi u razvijenim i nerazvijenim zemljama te drugi po redu, odmah poslije upale pluća, uzrok smrti djece do pete godine starosti.

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju obilježava se od 2008. kada ga je inicirala Europska zaklada za brigu o novorođenoj djeci (European Foundation for the Care of Newborn Infants - EFCNI) s partnerima, s ciljem osvješćivanja javnosti o problemu prijevremenog rođenja.

Već nekoliko uzastopnih godina ovaj se dan obilježava u nekoliko većih i manjih gradova u Hrvatskoj. Na inicijativu Vlatke Richter, mame predivne Palčice i članice naše Udruge te studentice socijalnog rada i volonterke Udruge Petre Liber, ove će se godine po prvi put obilježiti i u našem gradu!

Pozivamo sve roditelje malenih i velikih Palčića i Palčica, rodbinu, prijatelje, poznanike i sve ljude dobre volje da se pridruže obilježavanju Dana palčića  17.11. u 16 sati, na malom trgu u centru grada.

Ljubičasta boja je boja Palčića, pa će se mali trg u 17 sati osvijetliti ljubičastom bojom, a isto tako će se s malog trga pustiti ljubičasti baloni! Posjetitelje će organizatori ponuditi toplim čajem.

Građane pozivamo da podrže ovu vrijednu inicijativu, a roditelje Palčića na druženje i razmjenu iskustva. Ukoliko ste u mogućnosti odjenite nešto ljubičasto ili ponesite svoj balon!

Događaj je organiziran u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom te će biti medijski popraćen.

 

Facebook podijeli