Mali princ


Povodom Dana škole, 23. ožujka u 2012. u OŠ Ðure Deželića u Ivanić Gradu svečano je otvoren lift za učenike s teškoćama u razvoju koji navedenu školu pohađaju ili će je tek pohađati.

Slika Lift je izgrađen uz financijsku potporu Grada Ivanić Grada, Zagrebačke županije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

{mosimage} Ovom važnom događaju prisustvovali su djelatnici škole; predstavnik Zagrebačke županije Stjepan Samardžić; Katarina Belac iz Službe za društvene djelatnosti, Odsjek za prosvjetu i kulturu; Natka Glasinović i Mirjana Paić iz Ureda državne uprave; Ilija Krištić i Krešo Malec ispred Grada Ivanić Grada; Vlatka Berlan Vlahek, pročelnica Upravnog odjela za razvoj Grada Ivanić Grada; Tajna Podbrežnjak ispred Grada Ivanić Grada (za odnose s javnošću) te damir Ceković, đakon. Događaj su medijski popratili Nezavisna televizija (NET TV) i Obiteljski radio Ivanić.

Učenici škole pripremili su kratki program za sve prisutne. Ravnateljica Marija Kostrevec zahvalila se svima koji su pomogli u realizaciji izgradnje lifta, no potrebno je istaknuti kako je i njena upornost uvelike doprinijela uspješnom uklanjanju arhitektonskih barijera u OŠ Ðure Deželića.

Ispred udruge «Mali princ» ovom događaju prisustvovali su učenici Leon Kušar i Karla Blagojević s mamama, vidljivo sretni što će bez teškoća moći odlaziti na kat škole.

 

Napisala: Melita Kušar, volonterka Udruge

Facebook podijeli