Mali princ


Humanitarni koncertHumanitarni koncert za Savjetovalište Luka Ritz

"ODA ŽIVOTU – HUMANOST NAS POVEZUJE"

Koncert će biti održan u srijedu, 3. studenoga u Koncertnoj Dvorani Vatroslava Lisinskog u 19:30 sati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor.

Program koncerta

Program koncerta sastoji se od dva dijela. U prvom, nastupit će Zagrebački dječaci, Djevojački zbor Zinka, Zagrebački komorni zbor Bersa, Petar Klasan na klaviru, Guellyba gitaristički orkestar, Iva Kovač, flauta, Gudački kvartet Rucner, Kvartet Rucner i Mario i Ana Rucner, Ivana Bilić iFilip Merčep, SaKS -Samoborski Kvartet Saksofona i Ana Rucner, violončelo. Udrugom djelu programa nastupit će Kim Verson, Lana Jurčević, Kristijan Rahimovski, Arsen Dedić, Vlado Kalember, Ivana Kovač, Ðani Stipanićev, grupe Magazin i Quasarr u pratnji Studentskog zbora Rijeka.

Dramaturška postava povjerena je Ivani Kocelj, a vođenje kroz program na pozornici od srca će odraditi Sonja Šarunić i Duško Æurlić.

Ulaznice

Ulaznice po cijeni od 100 i 120 kuna mogu se kupiti i kod članica Lions kluba, Leo Kluba Zagreb i na blagajni Lisinskog. Sredstva se mogu donirati i na žiro-račun kod RBA 2484008-1101069260, mat.br. 1198912; OIB 29222464127 s naznakom “za Savjetovalište Luka Ritz”.

Pored toga i na prodahjnim mjestima navedenima na pdf Poster-u.

 

Razlozi osnivanja savjetovališta “Luka Ritz”

Savjetovalište “Luka Ritz” osnovano je s ciljem provedbe programa neformalnog obrazovanja za djecu, mlade i roditelje te pružanja stručne i savjetodavne potpore u promicanju odgojnih vrijednosti za smanjenje rizičnih ponašanja kod djece i mladih.

Savjetovalište ima za cilj razvijati i provoditi prevencijske programe koji bi upotpunjavali školski obrazovni program te osmišljavali slobodno vrijeme mladih, a ujedno odgajali i obrazovali ih u skladu s općim kulturnim i civilizacijskim vrijednostima, ljudskim pravima i pravima djece, osposobili ih za življenje u multikulturalom svijetu, za toleranciju, poštivanje različitosti, drugih i drugačijih te za djelatno i odgovorno sudjelovanje u demokratskom razvoju društva.

Zadatak je Savjetovališta, prvenstveno uz pomoć sugestija mladih, detektirati i markirati njihove probleme u obitelji, zajednici i društvu u cjelini, te na interdisciplinaran način (uključujući stručnjake različitih područja) analizirati iste. Pri iznalaženju načina i sadržaja koji bi pridonjeli kvalitetnijoj komunikaciji, odgovornom ponašanju i u konačnici smanjenju rizičnog ponašanja, u rad treba aktivno uključiti mlade.

Više detalja o Savjetovalištu Luka Ritz, ciljevima rada, ciljnoj skupini i aktivnostima pročitajte u pdf-dokumentu Savjetovalište Luka Ritz.

Facebook podijeli