Mali princ


SlikaU sklopu "Dana stipendija", na kojem su se prezentirale mogućnosti financiranja studiranja na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo Algebra u Zagrebu, između nekoliko raznih stipendijskih programa prezentirana je i do sada jedinstvena suradnja tvrtke, obrazovne institucije i udruga osoba s invaliditetom. Kako je pojašnjeno na konferenciji, ovo je prvi projekt ovakve vrste i organizatori su najavili da će se stipendiranju i zapošljavanju pridružiti još nekoliko IT tvrtki, za što postoje čvrste naznake.

Natječaj je otvoren do 2. srpnja 2010. godine do kada se sve zainteresirane osobe s invaliditetom mogu prijaviti na natječaj za dodjelu jedne potpune stipendije za trogodišnji studij primijenjenog računarstva u vrijednosti od 91.000,00 kn. Stipendiju dodjeljuje jedna od vodećih hrvatskih IT tvrtki – APIS IT d.o.o. iz Zagreba.

Projekt se provodi uz aktivno sudjelovanje Zajednice saveza udruga osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH, koja je kroz partnerstvo realizirala i drugu stipendiju koju u iznosu 60.000,00 kn pokriva Privredna banka Zagreb.

Uz pokrivanje troškova studija po njegovom uspješnom završetku stipendistima će se ponuditi i radno mjesto softverskog inženjera.

Pozivamo sve zainteresirane osobe s invaliditetom da se prijave za stipendije i dobiju mogućnost školovanja za najtraženija zvanja, a time i priliku za izjednačavanje mogućnosti jer je zapošljavanje garancija unapređenju kvalitete življenja i dostojanstvenom životu.

Detaljnije informacije potražite na www.računarstvo.hr ili upitom na e-mail soih@zg.t-com.hr.

Dokumenti:


.

Facebook podijeli