Mali princ


SlikaNakon što je Udruga "Mali princ" proslijedila Vladi RH svoje protestno pismo, ubrzo je uslijedio i odgovor koji objavljujemo u cijelosti:

"   Poštovani gospodine Pavković, Predsjednica Vlade Republike Hrvatske, gospođa Jadranka Kosor, primila je Vaše pismo, u kojem iznosite svoja promišljanja i prijedloge u svezi s mjerama gospodarskog oporavka, te se posebno osvrćete na odredbe Zakona o javnim cestama, koje se odnose na određena prava osoba s invaliditetom.

       U svezi s tim, želim Vas izvijestiti da je Vlada RH na zatvorenom dijelu sjednice, održane 29. travnja 2010., uputila Hrvatskom saboru amandmane na Konačni prijedlog zakona o izmjenama Zakona o javnim cestama. Amandmanima se, između ostalog, predlaže da osobe kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje koje za posljedicu ima nesposobnost donjih ekstremiteta 80 % ili više postotaka, te HRVI sa 100 % tjelesnog oštećenja, i nadalje zadrže pravo na oslobađanje plaćanja cestarine za uporabu autoceste i objekata s naplatom (most, tunel, vijadukt i sl.).

 

      Predsjednica Vlade zahvaljuje na Vašem pismu, te Vam želi puno uspjeha, sreće i svako dobro u životu.

 

S poštovanjem,

Predstojnik Ureda predsjednice Vlade,

državni tajnik

Krunoslav Mesarić, dipl. iur.

Facebook podijeli