Mali princ


Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize zajedno sa svojim članicama – udrugama obilježava Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom. U široj javnosti, a niti među onima od kojih se očekuje, još uvijek nije dovoljno poznat problem osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji uz sva dugogodišnja nastojanja Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize i njegovih članica.

Ove godine Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom obilježavamo pod sloganom „Socijalne usluge za odrasle osobe s cerebralnom paralizom“. Glavno obilježavanje dana održat će se u Zagrebu putem okruglog stola u suradnji s Društvom osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb u sklopu projekta „Susjedi u akciji“ – financiran u okviru programa Europske komisije – Europa za građane.

U borbi za svoja prava osobe s cerebralnom paralizom i njihove obitelji moraju zahtjevati bezuvjetnu primjenu Konvencije o pravima osoba s invaliditetom, Akcijskog plana Vijeća Europe za promicanje prava i potpunog sudjelovanja u društvu osoba s invaliditetom: poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom u Europi 2006.-2015. i Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. – 2015. g.

Nadamo se da će 05. svibnja u cijeloj Republici Hrvatskoj biti dan kada će ljudi učiti o cerebralnoj paralizi, postavljati pitanja i dobiti odgovore stječući znanja o tom stanju. Poduzimamo akcije kojima se u društvu razvija svijest o osobama s cerebralnom paralizom, njihovim pravima, potrebama, potencijalima i doprinosu.

Svim osobama s cerebralnom paralizom, njihovim roditeljima i starateljima, stručnim djelatnicima i volonterima, te svima koji sudjeluju u skrbi i poboljšanju kvalitete življenja osoba s cerebralnom paralizom upućujemo čestitke povodom Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom, 05. svibnja.

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize

Facebook podijeli