Mali princ


Nakon uspješne provedbe prve godine Trogodišnjeg programa „Rastimo s Malim princem“, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Udruzi Mali Princ je dodijelilo novih 155.000 kuna za drugu godinu provedbe. Trajanje druge godine provedbe započinje danas 1. lipnja 2021. godine, a završava 31. svibnja 2022. godine.

Opći cilj programa kojeg je prepoznalo i MROSP je povećati socijalnu uključenost osoba s invaliditetom kroz razvoj kvalitetnih, svima jednako dostupnih, inovativnih usluga za OSI u lokalnoj zajednici.

Udruga Mali princ je na ovom programu sklopila i važne partnerske suradnje te dobila podršku važnih dionika lokalne zajednice. Partneri na ovom programu su Grad Ivanić-Grad, Centar za socijalnu skrb i Srednja škola Ivan Švear iz Ivanić-Grada. S ciljem što boljeg provođenja aktivnosti sklopljene su i važne suradnje, a od naših suradnika na programu s ponosom ističemo i Karate klub Mladost Ivanić-Grad, Specijalnu bolnicu Naftalan, lokalne i ostale medije koji nam pomažu proširiti našu poruku te ostale organizacije iz lokalne zajednice.

Da sami program napreduje i ima svoju iznimno veliku ulogu u lokalnoj zajednici, govori i činjenica da je program ove godine dodatno unaprijeđen uključivanjem dodatnog broja korisnika, novim aktivnostima i dodatnim ljudskim kadrom.

Ključne aktivnosti projekta su:

1. Terapijske aktivnosti, od kojih se ističu govorna terapija koju od ove godine izvode dvije logopedice i radna terapija

2. Klub kreativci-perspektivci koji uključuje radionice za socijalno aktiviranje i uključivanje korisnika, aktivnost Zajedno za zajednicu te aktivnost naziva Veliki brat i sestra

3. Mobilni tim u sklopu kojeg djeluju socijalni radnik, radni terapeut i psiholog

Upravo psiholog je novina u našem programu, a uvođenje psihologa u naš Mobilni tim bilo je rezultat osluškivanja potreba naših korisnika. Kroz rad Mobilnog tima omogućujemo dostupnost socijalnih usluga i osobama s najtežim vrstama invaliditeta, što je i jedan od specifičnih doprinosa projekta.

Rad s korisnicima na ovom programu teritorijalno obuhvaća područje Grada Ivanić-Grada, Općine Kloštar Ivanić te Općine Križ.

Facebook podijeli