Mali princ


Ovaj tjedan smo na Sportskom parku Zelenjak održali završni skup povodom završetka Trogodišnjeg programa „Rastimo s Malim princem“ kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Podsjećamo, Trogodišnji program se provodio u razdoblju od 2020. do 2023. godine u partnerstvu s Gradom Ivanić-Gradom, Centrom za socijalnu skrb Ivanić-Grad i Srednjom školom Ivan Švear, a Udruga „Mali princ“ je za svaku godinu prema Ugovoru ostvarila pravo na 155.000,00 kn, odnosno 20.572,04 €.

U sklopu treće godine provedbe ovog Programa smo provodili terapijske aktivnosti u našem kabinetu, uključujući govornu i radnu terapiju, već poznat Klub Kreativci-perspektivci u sklopu kojeg su naši korisnici sudjelovati na mnogim radionicama, sportskim aktivnostima i gradskim manifestacijama, Mobilnog tima u sklopu kojeg su terapijske aktivnosti ravnopravno omogućene i osobama s najtežim vrstama invaliditeta, a jedno od većih postignuća je zapošljavanje našeg socijalnog pedagoga, voditelja Mobilnog tima te ujedno i osobu s invaliditetom. Kao i uvijek, od velikog značaja u provedbi treće godine su bile naše partnerske organizacije.

Kako bismo obilježili uspješan završetak, korisnici Programa su zajedno sa svojim roditeljima sudjelovali na Završnom skupu koji se odvijao na Sportskom parku Zelenjak u Ivanić-Grad, a u sklopu ovog susreta smo imali radionicu, bavili se mnogim sportskim aktivnostima, društvenim igrama. Djelatnici Udruge su, uz pomoć korisnika, predstavili svoj rad i ostvarene rezultate Programa.

Kako nam je bilo možete vidjeti na fotografijama!

Facebook podijeli