Mali princ


U mjesecu svibnju bilo smo aktivni i vrijedni! Održali smo niz radionica i aktivnosti za naše članove, od kojih se većina provodila u sklopu prve godine provedbe Trogodišnjeg programa "Rastmo s Malim princem".


08. svibnja, napravili smo izlet na Seoski turizam Kzele i Počnu stazu šume Marča.
Razgledali smo prekrasno imanje i životinje, a zatim smo uputili na Poučnu stazu gdje smo putem održavali kratke edukativne stanice, kojima smo kod naših članova poticali razvoj socijalnih vještina i životnih kompetencija. Druženje smo završili uz osvježenje i sportske igre na Sportskom parku Zelenjak. 


13. svibnja, posjetili smo Gradsku knjižnicu Ivanić – Grad. Podsjetili smo se koliko su knjige vrijedne i važne, razgledali postav knjižnice i čuli nekoliko zanimljivosti o samom radu knjižnice. Naučili smo i kako se možemo učlaniti, koliko knjiga možemo posuditi, koliko knjižnica ima članova, kako se treba ponašati u knjižnici, a samim time razvijali smo svoje socijalne vještine. Hvala ravnateljici, gđi. Senki Kušar Bisić koja nas je provela kroz knjižnicu i ljubazno nam odgovorila na sva naša pitanja. Druženje smo završili šetnjom gradom pri čemu smo razmjenjivali dojmove.

15. i 29. svibnja, sudjelovali smo na kreativnim radionicama keramike u organizaciji Muzeja Ivanić – Grada.
Na prvoj radionici mijesili smo, valjali i bušili glinu te smo na taj način stvarali oblike koji su spojeni u cjelinu činili prekrasan motiv iz prirode - cvijet. Može se reći da je ovo bila terapeutska aktivnost obzirom da smo prilikom izrade cvjetova razvijali naše kreativne i motoričke vještine te smo vježbali koncentraciju i pažnju.  Na drugoj radionici, bojali smo naše radove akrilnim bojama. Naučili smo kako miješanjem osnovnih boja možemo dobiti niz sekundarnih boja. Iznimno smo ponosi na naše članove i njihove prekrasne radove koje ćemo izložiti u prostoru Udruge.

21. svibnja, održali smo kreativnu radionicu na otvorenom u restoranu Garfield. Ukrašavali smo različite predmete uz pomoć perlica, šljokica, vune, boje i drugih materijala. Izrađivali smo i staklene terarije u koje smo posadili biljke. S nama su bili i volonteri iz Srednje škole Ivan Švear, kojima se ovim putem želimo zahvaliti što se uvijek spremno priključuju našim aktivnostima. Volonteri u našim aktivnostima imaju ulogu „mentora – prijatelja“ kao podrška za sudjelovanje u aktivnostima Udruge.26. svibnja održali smo predzadnju u nizu sportskih radionica koje su se odvijale u sklopu prve godine provedbe Trogodišnjeg programa „Rastimo s Malim princem“ koje sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sportskom radionicom na Sportskom parku Zelenjak, obilježili smo kraj prve godine provedbe ovog programa, koja završava 31. svibnja 2021. godine. Naši članovi prolazili su kroz sportski poligon, zaobilazili i preskakali prepreke te tako vježbali svoje motoričke vještine. Također, utrkivali smo se na trkačkoj stazi i odigrali nekoliko partija graničara.  Nakon što smo se dobro umorili, počastili smo se pizzom i sokovima. Bio je to produktivan i veseo dan ispunjen druženjem i smijehom. Događaj je medijski popratio Obiteljski radio Ivanić. Zahvaljujemo se volonterima iz Srednje škole Ivan Švear, volonterima Udruge, Obiteljskom radiju Ivanić, roditeljima i svima ostalima koji su nam se pridružili! 

Facebook podijeli