Mali princ


U protekla tri mjeseca (lipanj, srpanj i kolovoz) provodili smo aktivnost "Slobodno vrijeme uz organiziranu podršku". Kvalitetno smo provodili slobodno vrijeme te omogućili našim članovima razvijanje vještina samozastupanja, samostalnosti te usvajanje svakodnevnih radnih navika. Aktivnost je financirana od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz program "Rastimo s Malim princem".

Koje su nam aktivnosti bile posebno zanimljive i što smo sve naučili možete pročitati u nastavku.

Na našim druženjima, između ostalog,  bavili smo se kuhanjem, čišćenjem i šivanjem što su članovi prihvaćali s oduševljenjem te su pokazali veliko zanimanje za te aktivnosti. Uz te aktivnosti članovima su puno značili međusobni posjeti obiteljima i imali su priliku pokazati kako znaju ugostiti prijatelje i primjeniti sve što su naučili za vrijeme provođenja aktivnosti u Udruzi.

Poseban naglasak je bio na zdravoj prehrani i na razvoju zdravih navika. Tako smo naučili koje sve ljekovito bilje postoji, kako nastaje med, od čega se sastoji piramida prehrane, kako pravilno disati te kako osušiti voće i povrće kako bismo napravili zdrave grickalice. Članovi su se posebno veselili odlasku u teretanu pod stručnim vodstvom trenera te tako osvijestili važnost vježbanja za zdravlje.

Posebno smo se veselili odlascima na mjesta izvan Udruge kako bismo spoznali nešto novo kao što je bio posjet optici i pregled vida, posjet prostorijama Obiteljskog radija Ivanića i snimanje radio emisije, posjet Gradskoj udruzi umirovljenika, obilazak lječilišta Naftalan i za kraj posjet Gradskoj upravi grada Ivanić-Grada. Zadaća svih nabrojanih provedenih aktivnosti bila je integracija članova u lokalnu zajednicu.

Članovi su posebno uživali u kreativnom izražavanju te tako reciklažom materijala izradili torbu za kupovinu i čašu za olovke, a pleli smo i lavandu. Tim aktivnostima razvijali smo finu motoriku i svijest o očuvanju okoliša recikliranjem raznih materijala.

Bavili smo se i raznim drugim aktivnostima kao što su povijest našeg grada, odlazili smo na izlete u prirodu i upoznavali kućne ljubimce naših članova.

Aktivnosti su bile usmjerene na učenje novih spoznaja o društveno prihvatljivom ponašanju, naglasak je bio na lijepom ponašanju i toleranciji te su pružile novi način provođenja slobodnog vremena u lokalnoj zajednici.

Tijekom mjeseca lipnja, srpnja i kolovoza aktivnosti provođenja slobodnog vremena provodile su se četiri sata dnevno, četiri dana u tjednu što ukupno iznosi 180 sati provedenih aktivnosti slobodnog vremena uz organiziranu podršku. Na aktivnostima su ukupno sudjelovale 32 osobe (članovi, volonteri, roditelji, zaposlenici Udruge, djece iz lokalne zajednice). Na koji način su članovi doživjeli provedene aktivnosti, možete iščitati iz njihovih izjava:

“Meni se svidjelo kuhanje zato što smo kuhali njoke, juhu od tikvica i sataraš. Bilo mi je zabavno jer smo se često i šalili”

“Moj hrčak Roki…U Udrugu sam donijela svog hrčka Rokija. Dobila sam ga od tetke za rođendan. Voli se igrati u kolutu. Dala sam prijateljima iz Udruge da ga maze i hrane. Svi smo bili sretni.”

“Najbolje mi je bilo kada smo bili u teretani. Tamo smo vidjeli sprave za vježbanje. Onda sam dizao uteg, boksao vreću i trčao na traci za trčanje.”

“Jako volim vježbati na Zelenjaku i boksati vreću.”

“Meni se svidjelo kada smo išli na Zelenjak, kada smo pravili njoke sa sirom, kada smo šetali gradom, kada smo zalijevali cvijeće ispred Udruge, kada je Lanica donijela hrčka, kada smo Leonu nešto napisali i nacrtali dok je bio u bolnici…”

Crteži članova, puni ljubavi, preciznosti i sreće ujedno i najbolje pokazuju uspješnost odrađenih aktivnosti!

     

     

 

Facebook podijeli