Mali princ


 

U subotu, 27. siječnja 2018., u Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu, održano je državno natjecanje iz robotike „Robocup“, u sklopu kojega je održana radionica na kojoj su sudjelovala djeca iz Udruge „Mali princ“.

Na radionici su djeca imala priliku izraditi svoje vlastite male robote, koji su imali funkciju crtanja i samostalnog kretanja na papiru, stvarajući šarene krugove. Naši članovi su pokazali veliko iznenađenje i zadivljeno su gledali svoje male robote koji crtaju umjesto njih. Bio je to događaj za pamćenje, a osim što smo usvojili nova znanja iz područja robotike, imali su priliku razvijati i motoričke vještine i osjećaj samopouzdanja, stvarajući nešto novo i posebno.

Uz druženje, nova prijateljstva, ručak i puno novih iskustava, djeca su imala mogućnost isprobati i poligon s robotima koji su se kretali na kotačima, uz pomoć daljinskog upravljača, što je izazvalo najveće zanimanje i veselje kod naših najmlađih članova.

Zahvaljujemo na pozivu našim dragim suradnicima i ravnateljici iz Osnovne škole S. Basaričeka, koji su nam pružili priliku biti dio ovog posebnog događaja, te svim našim članovima koji su došli i pokazali puno dobre volje i truda.

Facebook podijeli